Ekonomi ‘Moda merkezi İstanbul’ hedefi

‘Moda merkezi İstanbul’ hedefi

10.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk moda endüstrisinin küresel ölçekteki organizasyonları arasına giren ve alanında Avrupa’nın en büyüğü sayılan İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı’nın (IFCO) dördüncüsü, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ın da katıldığı törenle açıldı.

‘Moda merkezi İstanbul’ hedefi

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından düzenlenen fuar için Walmart ile Inditex’in de aralarında bulunduğu çok sayıda alım grubu ve beş kıtadan binlerce alıcı İstanbul’a geldi.

Haberin Devamı

Bakan Bolat, yaptığı konuşmada, hazır giyim ve tekstil sektörlerinin Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, “Türk malı, Türk konfeksiyonu kavramlarını dünyaya nakşettiniz. İstihdamda da çok önemli rolü olan bu sektörü her zaman destekleyeceğiz. Avrupa’nın moda merkezinin İstanbul olması ve bu fuarla beraber Türkiye’nin dünyaya Türk konfeksiyonunu, Türk tekstilini daha iyi tanıtması için büyük bir fırsat” dedi. Bolat, 2028’de 400 milyar dolar mal ihracatı, 200 milyar dolar hizmet ihracatı hedeflendiğini de söyledi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe de Türkiye’yi ihracatta ilk 10 ülke arasına çıkarma hedefiyle yola devam ettiklerini belirterek, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümünde mal ihracatında 265, hizmet ihracatında 120 milyar dolarlık hedefimizi yakalayacağız” dedi.