Ekonomi Muhtarlara asgari ücret verilecek

Muhtarlara asgari ücret verilecek

09.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muhtar maaşlarını asgari ücret seviyesine çeken, yabancılara konut ve iş yeri satışında uygulanan KDV istisnası için elde tutma şartını 3 yıla uzatan yeni "vergi ve ekonomi paketi", önceki gece TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Muhtarlara asgari ücret verilecek

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara  - Yasa ile getirilen belli başlı düzenlemeler özetle şöyle: 

Haberin Devamı

15 Ocak 2002'den geçerli olmak üzere muhtar maaşları asgari ücret seviyesine çıkarıldı. 

Bir veya birden fazla özel sağlık kuruluşu ile sözleşme düzenleyerek hekimlik faaliyetini yürüten diş hekimleri ve hekimler, serbest meslek erbabı olarak kabul edilecek ve kazançları bu çerçevede vergilendirilecek. 

Türkiye'de yerleşik olmayan yabancılar, çalışma veya oturma izni alarak 6 aydan fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ile iş merkezi Türkiye'de olmayan ve bir iş yeri ya da daimi temsilci vasıtasıyla Türkiye'de kazanç elde etmeyen kurumlara yapılan konut veya iş yeri teslimlerinde, KDV istisnası için aranan elde tutma şartı 1 yıldan 3 yıla çıktı. 

Yapı kayıt belgesi alınan yapıların üzerinde bulunduğu Hazine taşınmazlarının satışına ilişkin başvuru süresi 31 Aralık 2022'ye kadar uzatıldı. Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde 20, en az yarısının ödenmesi halinde yüzde 10 indirim uygulanacak. 

Haberin Devamı

Varlıkları yükümlülüklerini karşılamayan tasarruf finansman şirketlerinin, tasarruf dönemindeki müşterilerine tasarruf finansman ait sözleşmeleri, faaliyet izni verilen tasarruf finansman şirketlerine devredilecek. Müşterilere iade edilecek tasarruf tutarları TMSF aracılığıyla şirketlere nakden ödenecek.