Ekonomi Mükemmellikte iki ödül kazandı

Mükemmellikte iki ödül kazandı

19.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Euromoney Mükemmellik Ödülleri kapsamında Akbank “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi KOBİ Bankacılığı” ve “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.

Mükemmellikte iki ödül kazandı

Dünyanın saygın finans yayın gruplarından Euromoney tarafından düzenlenen Mükemmellik Ödülleri 2023 kapsamında, Akbank son yıllarda gerçekleştirdiği KOBİ atılımıyla “Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi KOBİ Bankacılığı” ödülüne layık görüldü. Akbank ayrıca 17. kez “Türkiye’nin En İyi Bankası” seçildi.

Haberin Devamı

Akbank’ın uluslararası başarısına dair açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, “Bankamızın 75. yılını kutladığımız bu önemli senede, Euromoney tarafından ‘Orta ve Doğu Avrupa’nın En İyi KOBİ Bankacılığı’ ve ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ seçildiğimiz için büyük mutluluk duyuyorum. Akbank bugün geldiği noktada her zaman uluslararası ödüllere layık görülen ve bankacılığın geleceğini şekillendiren öncü bir banka” dedi. Açıklamada görüşlerine yer verilen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, ise şunları söyledi:

“İhracat, üretim ve istihdam alanları başta olmak üzere ekonomimizin gelişiminde oynadıkları büyük rolün bilinciyle, KOBİ’leri yenilikçi ürün ve hizmetlerimizle her alanda destekliyoruz. Özellikle geçtiğimiz sene başlattığımız geniş kapsamlı KOBİ hareketimizin uluslararası platformlarca da takdir görmesinden dolayı çok mutluyuz.”