Ekonomi Online hobiler edinin

Online hobiler edinin

02.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tam kapanmada evde internet üzerinden yapılacak hobiler önem kazandı. Aslında bu konuda bir hayli deneyimliyiz. Online kurslar, eğitimler, spor, yemek, sanal seyahat, film ve dizi, sesli kitaplar ve daha fazlası... Bir kere daha hatırlayalım

Online hobiler edinin

Hanife Baş - Tam kapanmaya girdiğimiz bu dönemde evde sıkılmadan eğlenceli vakit geçirmek de önemli hale geldi. Çocukları da online aktivitelerle oyalamak gerekiyor. İnternet üzerinden yapılacak hobiler önem kazandı. Aslında pandeminin başından itibaren pek çok kişi bu yönde çok deneyim kazandı. Evde bilgisayar ve cep telefonunuzla çok güzel vakit geçirebilirsiniz. Sanal üzerinden çok güzel kurslara katılabilir, güzel hobiler edinebilirsiniz. Neler yapılabileceğini tekrar hatırlatmak istedik.

Haberin Devamı

Kurslar ve eğitimler

İnternet üzerinden eğitim ve kurslara çok alışıldı. Armut.com verileri de bunu destekliyor. En çok ilgi gören online ders talepleri arasında dil öğrenme, resim, müzik, pilates, yoga ve satranç yer aldı. Sanata da ilgi var. Evde daha verimli vakit geçirmek isteyenler resim yapmayı, müzik aleti çalmayı öğrendi. Online derslerle yeni enstrüman çalmak isteyenlerin sayısı arttı. Yeni hobi edinmek isteyenlerin yanısıra iş harici farklı bir aktivite arayan beyaz yakalılar da özel hobi derslerine ilgi gösterdi. Sanal kurslar, çocuklarının ilgisini çekebilecek yeni alanlar arayan ebeveynlerin de kurtarıcısı oldu. Ayrıca evde online eğitim platformlarıyla kendinizi farklı alanlarda geliştirebilirsiniz. Yeni bir dil öğrenmeye başlayabilir, bilgisayar becerilerinizi geliştirebilir, fotoğrafçılık, kişisel gelişim gibi binlerce alandan birinde bir eğitime katılabilirsiniz. Udemy, KhanAcademy, Kurslab, Coursera gibi onlarca online eğitim platformu da bulunuyor.

Haberin Devamı

Online hobiler edinin

Sanal seyahat zamanı

Evde, seyahate çıkmak da mümkün! Nasıl mı? Tabii ki online olarak. Google Earth ve Haritalar’ı kullanarak dünyanın farklı yerlerini üç boyutlu görebilirsiniz. Earth’le dünyanın uydularından çekilmiş farklı çözünürlükteki fotoğraflara erişebilirsiniz. Haritalar’la da dünyada istediğiniz yeri ve caddeyi üç boyutlu gezebilirsiniz. Airpano.com gibi sitelerden de sanal turlara katılabilirsiniz. Antarktika’nın buzullarından, aktif volkanların zirvelerine, mercan kayalıklara kadar gezebilir, adrenalinin dibine vurabilirsiniz. Ayrıca YouTube üzerinde pek çok gezginin videolarına göz atabilirsiniz. Normale döndüğümüzde gezebileceğiniz yerler için de bilgi toplayabilirsiniz.

Herkes şef olacak!

Pandemi döneminde pek çok kişi mutfak becerilerini geliştirme olanağı buldu. Kadın, erkek, çocuk herkes mutfağa girdi. İnternet üzerindeki onlarca site ve videoyla herkes adeta birer şef oldu. Ekmek ve pizza yapımı öne çıkıyor. Ayrıca Anadolu’nun lezzetleri ve dünya mutfakları da çok popüler. Yemek.com, Nefis Yemek Tarifleri, Yemek Okulu gibi sitelerin ve yemek tarifi videolarının izlenme oranları rekor kırıyor. Ayrıca sosyal medyada pek çok insan birbiriyle yemek tarifini paylaşıyor. Özellikle ekmek tarifleri ilgi çekiyor. Marketler de mobil uygulamaları üzerinden yemek tariflerini artırdı.

Haberin Devamı

Sinema ve sesli kitaplar

Sinema ve diziler, her ne kadar yeni yapımlar azalsa da her evin gözdesi. Online film ve dizi izleme platformları da son dönemde patlama yapıyor. Netflix, Mubi, BluTv, Gain, Amazon Prime gibi platformlardan birine aile üyeliği açtırarak istediğiniz film ve dizilerin her sezonunu izleyebilirsiniz.

Kitap okuma konusunda da artık sesli kitap ve e - kitap alternatifleri var. Storytel, Audioteka, Seskit gibi sesli kitap uygulamalarıyla 17 günlük tam kapanmayı daha keyifli geçirmek mümkün. Bu tarz uygulamalarda her türden binlerce kitap bulunuyor. Uygulamalardan, 30 güne kadar ücretsiz olarak yararlanılabiliyor.

Online hobiler edinin

Evde spor şart

Tam kapanmada hareket şansımız azaldı. Sporu evde yapmamız şart. Ayrıca spor virüse karşı bağışıklığı da korur. Bunu da internetten halletmeniz mümkün. Pek çok ücretsiz uygulamayla evde sporunuzu yapabilirsiniz. Sworkit, Adidas Training, 7 Dakika, Ev Egzersizleri - Ekipmansız, Nike Training Club gibi pek çok uygulama var. Güç, kardiyo, yoga, pilates ve esneme gibi seçeneklerle vücudunuza doping yapın. Bu uygulamalar koçluk, motivasyon, beslenme rehberliği de yapıyor. Sosyal medyadan takip edeceğiniz pek çok spor koçuyla online canlı spora da katılabilirsiniz. Diğer bir trend ise evde online koçlar eşliğinde yürüyüş. Amerikalı “Leslie Sansone’s at Walk” bu alanda en popüler isim. Türkiye’den pek çok takipçisi var. YouTube videosunu açarak onun eşliğinde evden çıkmadan en az 3 kilometre yürüyebilirsiniz.

Haberin Devamı

YARIN: DİJİTAL OYUN VE EVDE SANAL GÜVENLİK