Ekonomi Orta gelir grubu için konut kampanyası

Orta gelir grubu için konut kampanyası

28.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubu için yeni bir konut kampanyası üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Orta gelir grubu için konut kampanyası

Önceki gün Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamada bulunan Bakan Murat Kurum, TOKİ’nin dar gelirliler için başlattığı 250 bin sosyal konut kampanyasının ardından bu kez orta gelir grubu için yeni konut kampanyasına hazırlandıklarını belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Hazine Bakanlığı ile faiz konusunda çalışmamız var, indirimi ve taksidi de çalışıyoruz. Çalışmalarda sona yaklaştık. Kampanyayı ekim ayı içinde açıklayacağız. Emlak Konut, GYODER, İNDER, Türkiye Müteahhitler Birliği ve Anadolu’da diğer müteahhitlerle görüşüyoruz. Bunun kapsamını genişleteceğiz.”

Alt yapıya iklim ayarı

Bakan Murat Kurum, dün de İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda iklim değişikliğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Tüm bakanlıklarla, belediyelerle birlikte şehirlerin alt yapısını iklim değişikliğine uyumlu haline getirmek zorunda olduklarını dile getiren Bakan Kurum şunları söyledi:

“Deprem öldürmez, çürük bina öldürür. Riskli bina öldürür. Dolayısıyla burada da iklim değişikliği seller, kuraklık, heyelan afetlere karşı şehirlerimizin alt yapılarını güçlendirerek güçlü hale getirmek mecburiyetindeyiz. Çünkü bir afet öncesinde 1 liraya yapacağınız iş afet sonrasında maalesef 10 katına yapılmak zorunda kalınıyor. Dolayısıyla bu tedbirleri almakta bizim için çok çok önemli.”

Haberin Devamı

Kurum, Sosyal Konut Projesi çerçevesindeki konutların, sıfır atığa uyumlu uygulamalarla inşa edileceğini de hatırlattı.

Yazarlar