Ekonomi Otomotivde temmuz rekoru

Otomotivde temmuz rekoru

03.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Temmuzda otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yılın aynı ayına göre yüzde 115.4 arttı. Sıfır araca erişim sorununun aşılması, rekora ulaşılmasını destekledi.

Otomotivde temmuz rekoru

Otomotiv satışları temmuz ayında yeni bir rekora imza attı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) temmuz ayı verilerine göre, otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2023 Temmuz ayında yüzde 115.4, otomobil pazarı yüzde 109.4, hafif ticari araç pazarı ise yüzde 137.5 arttı. Temmuzda otomobil ve hafif ticari araç pazarı 112 bin 459 adet oldu. Temmuzda 85 bin 916 adet otomobil, 26 bin 543 adet hafif ticari araç satıldı. Yılın ilk yedi ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı yüzde 63.1 artarken toplam pazar 668 bin 828 adete ulaştı.

Haberin Devamı

FİYATLAR DÜŞTÜ

Öte yandan Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı alınan tedbirlerle galerilerde sıfır otomobile ulaşım sorununun ortadan kalktığını, fiyatların ise 3 haftadır artış göstermediğini ve yer yer düştüğünü bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe sektör paydaşlarının katılımıyla toplantılar yapıldığı, otomotiv piyasasında oluşan köpüğün kalkmaya başlayacağı sonucuna varıldığı belirtildi. Stokçuluğa darbe indirecek düzenlemeler uygulamaya konulduğu, ikinci el araç satışının yavaşladığı, galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununun ortadan kaldırıldığı ifade edildi.

Otomotivde temmuz rekoru