Ekonomi Özel gençler için özel mesleki eğitim

Özel gençler için özel mesleki eğitim

20.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin meslek sahibi olması için eğitim programları düzenlenecek. Bu kapsamda; atık ayırma işçi yardımcısı, fermente ürün üretim elemanı yardımcısı, fırın ve unlu mamüller üretim elemanı yardımcısı, fast-food eleman yardımcısı, pasta yardımcısı ve reyon görevlisi yardımcısı meslekleri için standartlar belirlendi.

Özel gençler için özel mesleki eğitim

MİTHAT YURDAKUL Ankara - Özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin belli alanlarda meslek sahibi olması için çalışma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Mesleki Yeterlilik Kurum’nun ortak faaliyetiyle, engelli bireylerin yapabileceği mesleklerden ilk etapta 6 tanesi belirlendi. Bu kapsamda atık ayırma işçi yardımcısı, fermente ürün üretim elemanı yardımcısı, fırın ve unlu mamüller üretim elemanı yardımcısı, fast-food eleman yardımcısı, pasta yardımcısı ve reyon görevlisi yardımcısı meslekleri için standartlar tespit edildi.

Haberin Devamı

Belirlenen yeterlilikler kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için uygulanan eğitim programları düzenlenerek, mezun olan öğrencilere meslek kazandırılması amaçlanıyor. Mesleki yeterlilik sınavlarına girecek çocuklar için özel gereksinim raporu, erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporu istenecek.