Ekonomi PTT drone ile kargo taşımaya başlayacak

PTT drone ile kargo taşımaya başlayacak

08.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, PTT’nin bu yıl içerisinde drone ile teslimata başlamasını planladıklarını dile getirdi. Bakan Turhan, 2018 değerlendirmesi ve 2019 hedefleri kapsamında düzenlediği basın toplantısında, şehir içi toplu taşıma araçlarında ülke genelinde geçerli olacak ‘Türkiye Kart’ ile ilgili çalışmaların sürdüdüğünü, PTT tarafından kurulan işletim sistemi hazır olduğunda yerel yönetimlerle anlaşmalar yapılacağını ve vatandaşın hayatının daha da kolaylaştırılacağını söyledi. Turhan, yerli ve milli yemek kartı projesini de 2019 yılında hayata geçireceklerini ifade etti.

PTT drone ile kargo taşımaya başlayacak

PTT’nin katılım bankası kuracağına ilişkin soruya Turhan, Türkiye’nin her köşesinde bulunan PTT’nin mevcut iş yerlerini daha verimli ve etkin kullanma adına Posta Katılım Bankacılığı konusunda fizibilite düzeyinde çalışmalarının sürdüğünü, henüz sonuçlanmadığını ifade etti. Turhan, bu konuda gerekli iznin Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan (BDDK) çıkmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Gebze-Halkalı hattı

Turhan, Gebze-Halkalı Banliyo Hattı’nın bu yıl işletmeye alınacağını bildirerek, Ankara Metro Hattı’nı Esenboğa Havalimanı’na kadar uzatacak hattın ihalesine de bu yıl çıkacaklarını kaydetti.

Bu yıl tüm kurumların elektronik hizmetlerini e-Devlet Kapısı’na aktaracağına işaret eden Turhan, 2020’li yıllarda hizmete girecek 5G için çalışmalarını bu yılda da yoğun olarak sürdüreceklerini dile getirdi.

Turhan, Çanakkale ile Küçük Çamlıca TV ve Radyo Kulelerini 2019’da tamamlayacaklarını belirterek, Ankara TV ve Radyo Kulesine yönelik çalışmalara bu yıl devam edeceklerini kaydetti. Köprü ve otoyolların özelleştirmesi konusunda ise Bakan Turhan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın piyasayı araştırdığını söyledi.

Haberin Devamı

AKN zammı

Bakan Turhan, internette Adil Kullanım Noktası’na ilişkin (AKN) soruya ise, “AKN uygulamasının kaldırılması neticesinde geniş bant internet fiyatlarının fahiş biçimde yükseldiği yönündeki iddiaların asılsız olduğu anlaşılmaktadır” diye yanıt verdi.