Ekonomi Ramazan bereketi mönülere yansıdı

Ramazan bereketi mönülere yansıdı

21.08.2009 - 01:15 | Son Güncellenme:

Ramazan, bol çeşitli mönülerle geldi. Bu sene oteller ve restoranlar mönülerinde birçok çeşit sunuyor. Otellerde iftar 40 liradan başlıyor. Restoranlarda iftar yapmak için 20 liradan başlayan fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. Birçok otel bu yıl mönülerini ödüllü şeflere hazırlattı

Ramazan bereketi mönülere yansıdı

İstanbul Kanlıca’da bulunan A’jia otelde, Boğaz manzarası eşliğindeki ramazan yemeği, canlı ney ve kudüm müziği eşliğinde sunuluyor. Kişi başı 95 TL ve 0-6 yaş konuklara ücretsiz.
Hilton Parksa Cloud 7 Restaurant&Terrace’ta ramazana özel klasik tatlar servis edilecek. Mönüde karışık ızgaradan, kuzu eti güveç ve levrek buğulamaya kadar pek çok ana yemek seçeneği var. İftar mönüsü 0-6 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz, 6-12 yaş arasındakilere yüzde 50 indirimle sunulacak.
Dedeman Otel 4 farklı iftar mönüsü hazırladı. Geleneksel iftariyeliklerin ardından çorba ve su böreği, ana yemek olarak beğendili piliç ve dana kavurma, tatlı olarak kadayıf, keşkül, ayva tatlısı, demirhindi, kızılcık şerbeti, lokum gibi seçenekler bulunacak.
Polat Renaissance iftariyelikler, eski İstanbul’un özgün lezzetleri, otel spesiyalleri, geleneksel tatlılar ve şerbetler fasıl eşliğinde mönü sunulacak. Arzu edenler, Daphne Restaurant Grill’deki açık büfeyi veya Marmara Balık’ın terasında spesiyal iftar mönüsünü tercih edebilecek.

Haberin Devamı

Sütte marine edilmiş kuzu
İstanbul Sultanahmet’te bulunan BW Citadel Hotel’de sigara içenler için terasta hazırlanan ramazan sofrasında, denizde yüzen yunuslar eşliğinde yemek yemek mümkün. BW Citadel Hotel’de iftar 42 lira. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz.
Beyoğlu’nda bulunan Nature & Peace’de, bakliyat ve sebze ağırlıklı kişi başı iftar mönüsü 19 lira.
Mövenpick Hotel İstanbul’da, tarçınlı kuzu yahnisi, beğendili dana incik, sütte marine edilmiş kuzu şiş, tereyağlı mantı bulunan mönü kişi başı 79 lira.

Fıstıklı, ballı padişah macunu
The Marmara Otel tüm tesislerinde ödüllü şefler eşliğinde iftar mönüsü hazırladı. The Marmara İstanbul’u tercih edenler için otelin içerisinde bulunan The Marmara Tuti Restoran’da, fıstıklı ve ballı padişah macunundan ceviz ve kaymaklı vezir macununa, soğuk çorbaya, bin yaprak tatlısına kadar birçok seçenek bulunuyor. Kişi başı 72 lira.
The Marmara Antalya’da bulunan dönen otelde açık havada yapılan iftar yemeği 40 lira, The Marmara Bodrum’da ise 60 lira.

Haberin Devamı

Sigara içene büfe
İstanbul Marriott Hotel Asia, bu sene iftarı bahçede yapan oteller arasında. Geniş bahçesi bulunan otelde iftar kişi başı 69 lira. Otelde iftar öncesinde semah gösterisi, aynı zamanda sigara içenlere özel “sigara altı” büfesi bulunuyor.
Elite World İstanbul Hotel’de, kekikli dana külbastı daha hafif yemek isteyenler için, mantarlı levrek buğulama ve iftariyelikler bulunuyor. Otelde sigara içenler için bahçede iftar hazırlanmış. Kişi başı 45 lira.
Yeşilyurt sahildeki Çınar Hotel’in iftar sofraları La Delicatesse Restaurant’ın terasında denize karşı kurulacak. Açık büfe şeklindeki bu iftar kişi başı 50 lira.

Çırağan’da Osmanlı yemekleri
Richmond Nua Wellness-Spa ramazan ayına özel her güne farklı mönü hazırladı.
Mönüde brokoli, börülce, imambayıldı, kabak çiçeği dolması ve enginar gibi zeytinyağlı seçenekleri bulunuyor. Sapanca Gölü’nün kenarında bulunan otelde iftar kişi başı 50 lira.
Çırağan Palace Kempinski, ramazan boyunca Tuğra ve Laledan restoranlarında, Osmanlı saray yemeklerini sunacak. Boğazın kenarında bulunan Tuğra Restoran’da kuzu islim kebabı, sakızlı levrek gibi farklı yemekler var. Kişi başı 125 liradan başlıyor.

Haberin Devamı

Baharatlı iftar sofrası
Şef Jean-Georges Vongerichten’ın W İstanbul’da bulunan restoranı Spice Market’ın baharatlarıyla süslü mutfağından farklı bir iftar sofrası sunuyor. Kişi başı 80 lira olan iftar yemeği bu sene terasta da yer alıyor.
Asya mutfağının yemeklerinin yer aldığı mönüde limon otlu mercimek çorbası, Moğol usulü kuzu satay, isli domates var.

Sağlıklı kebap!
Ramazan Bingöl (RB) et lokantası, bu yıl ramazanda sağlıklı mönü konsepti sunacak. RB restoranın sahibi Ramazan Bingöl etleri özel olarak süzme zeytinyağı ile terbiyelediklerini belirtti. Bingöl, bu yıl mönülerine farklı olarak buzla beraber servis edilen soğuk ayran çorbasının eklendiklerini söyledi.
Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez ürünlerinden birisi de tatlıdır. Güllüoğlu ramazan için müşterilerine Antep usulü özel mekik dilim baklava üretti.

Haberin Devamı

Şerbet, limonata ve ayran
The Ritz-Carlton İstanbul’da boğaz manzarası eşliğinde iftar kişi başı 99 liradan başlıyor.
Demirhindi ve vişne şerbeti, fesleğenli limonata ve ayran gibi serinletici içeceklerin yer aldığı mönüde ayrıca soğuk servis edilecek ıspanaklı ekşili buğday çorbası, dovga aşı gibi alternatifler bulunuyor. The Green Park Hotels & Resorts’un Taksim, Merter, Bostancı ve Kocaeli Kartepe’deki otellerinde, hava şartlarının uygun olduğu günlerde bahçede iftar yapılacak.

‘Nazlı Kızlar’dan tasavvuf müziği
İftar mönüsünde Türk ve Osmanlı mutfağından seçkilerle yer veren Naz, ramazanda tasavvuf ve Türk müziği dinlemek isteyenler için özel bir profram hazırladı.
Geleneksel iftariyeliklerin yanında, odun fırınının lezzetiyle pide, ekmek çeşitleri, ev yemekleri, kömür ateşinde hazırlanan ızgara ve kebap çeşitlerinin ön plana çıktığı Naz’ın iftar mönösünde yer alan modern ve geleneksel tatlarla her türlü damak zevkine hitap ediyor.
İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun dört profesyonelden oluşan ‘Nazlı Kızlar’ ekibi ramazan boyunca Naz’da Türk Müziği ve Tasavvuf Müziği’nden örnekler sunuyor. Naz’ın iftar yemeğinin fiyatı 69 lira.

Haberin Devamı

Develi’de iftarda fıstıklı kebap
Yeni dekorasyonuyla ramazanı karşılayan Etiler Develi Restaurant’ın iftar mönüsü, özel olarak hazırlanmış günün çorbasıyla ve iftariyeliklerle başlıyor, ara sıcak olarak fındık lahmacun, içli köfte ve patlıcan dolmasıyla devam ediyor.
Ana yemek olarak Etiler Develi’nin fıstıklı kebabı, kuzu şiş ve tavuk şiş, adana ve urfa kebabı limitsiz olarak sunuluyor. Güllaçtan incir tatlısına kadar ramazana özel tatlılarla tamamlanan mönünün fiyatı kişi başı 60 lira.

Hacı Salih Gezi’de
Bu ramazan Gezi İstanbul’un iftar mönülerini, İstanbulluların 1944 yılından bu yana tanıdığı Hacı Salih hazırlıyor.
Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin yanında 22 yıldır hizmet veren Gezi İstanbul’un ramazan mönüsü düğün çorbası, beğendili kebap, kuzu elbasan tava, damla sakızlı muhallebi, kaymaklı güllaç, samsa, vişneli tirit dondurmalı gibi geleneksel türk lezzetlerinden oluşuyor. Bu mönünün tatlı faslı ise Gezi İstanbul’un klasikleşmiş cheesecake, profiterol, dondurmalı pasta gibi tatlılarıyla tamamlanabiliyor.
Çorba, iftariye tabağı, ara sıcak, ana yemek ve tatlıdan oluşan Gezi İstanbul ramazan mönülerinin fiyatı 35 lira ile 65 lira arasında değişiyor.