Ekonomi Rusya’nın lüks aracı için Türk tedarikçi

Rusya’nın lüks aracı için Türk tedarikçi

11.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Coşkunöz Holding, Rusya’nın ilk lüks segment araç projesi olan Aurus otomobillerinin üretiminde ana üreticiler arasında yer alarak, en büyük lokal tedarikçi oldu.

Rusya’nın lüks aracı için Türk tedarikçi

Holding açıklamasına göre, yaklaşık 10 yıl önce Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti Alabuga Özel Ekonomik Bölgesi’nde 2014’te seri üretime başlayan Coşkunöz Holding, Rusya’nın prestij projelerinden biri olan Aurus otomobillerinin üretiminde ana üreticiler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Açıklamaya göre, lüks segmentte yer alan Aurus otomobillerinin seri üretimi, 31 Mayıs’ta Tataristan’da düzenlenen törenle başladı. Törene, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Rusya Federasyonu Sanayi ve  Ticaret Bakanı Denis Manturov, otomobilin üreticisi konumundaki Sollers Ford ortak girişiminden Aurus Genel Direktörü Adil Şirinov’un ve Coşkunöz Holding CEO’su Erdem Acay katıldı. Ayrıca Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, törene video konferans yoluyla katılarak destek mesajı verdi.

CEO Erdem Acay, yeni projenin kendileri için prestij açısından büyük anlam taşıdığını dile getirerek, “Prestijinin yanı sıra tarihi açıdan da bu denli önemli bir proje içinde yer almak, bizim için heyecan verici oldu. Bölgede konumlanan Coşkunöz Alabuga  şirketimiz ile Aurus marka araçların limuzin, SUV, MPV modelleri için bütün kalıp ve seri sac parça üretimini biz yapacağız” dedi.