Ekonomi Sahibini yüzünden tanıyan bilgisayar Türkiye’ye geldi

Sahibini yüzünden tanıyan bilgisayar Türkiye’ye geldi

29.08.2008 - 00:27 | Son Güncellenme:

IBM’in kişisel bilgisayar bölümünü 3 yıl önce satın alan bilgisayar üreticisi Lenovo, Türkiye’de kişisel bilgisiyar pazarına giriyor.

Sahibini yüzünden tanıyan bilgisayar Türkiye’ye geldi

Şirketin Ideapad isimli dizüstü bilgisiyarları eylül ayından itibaren Bimeks ve Vatan Bilgisayar mağazalarında satılacak. Şifre olarak sahibinin yüzünü tanıyan bilgisayarların 4 modeli bulunuyor. Çin’de 12 ayrı fabrikada üretilen bilgisiyarların fiyatları ise 1000 ile 2500 dolar arasında.

Haberin Devamı

‘Türkiye’de ciddi işler yapacağız’
Lenovo EMEA Başkanı ve Lenovo Grup Kıdemli Başkan Yardımcısı Milko Van Duijl, Türkiye pazarına odaklandıklarını ve tüketici pazarında ciddi işler yapacaklarını söyledi. Duijl, “Türkiye’ye özel olarak odaklanıyoruz. Son 3 yıldır Türkiye’deki kurumsal pazardaydık. Bundan sonra tüketici pazarında da ciddi işler yapacağız” dedi.
Duijl, Lenovo’nun ‘en ucuz markayız’ diye pazara girmediğini vurgulayarak “Kişisel ürünlerimiz ABD, Çin ve Hindistan’dan sonra Türkiye’de satılacak. Her yıl amacımız Avrupa’da büyümek. Türkiye ve Doğu Avrupa bu büyümede büyük rol oynayacak. Duijl, IBM’i satın aldıktan sonra cirolarının 16 milyar dolar seviyelerini çıktığını söyledi.
Lenovo Türkiye Genel Müdürü Faik Burhanoğlu, Türkiye’de bu yıl 3.2 milyon adet bilgisayar satılacağını bunun 1.4 milyonunun dizüstü olacağını söyledi.  Önümüzdeki 3 yılda pazarın 5 milyona ulaşacağını söyleyen Burhanoğlu “Bu çok ciddi pazarın içinde yer almak istiyoruz. Türkiye direkt Avrupa’ya bağlı çalışacak. Lenovo’nun dünya üzerinde önem verdiği 6 ülke var. Meksika, Brezilya, Hindistan, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Türkiye” dedi

Haberin Devamı

‘Bizi duymayan kalmayacak’
Burhanoğlu, “Ekim ayından itibaren çok ciddi reklam ve tanıtımlarına başlayacağız.  Türkiye’de Lenovo’yu duymayan kalmayacak diye iddia ediyoruz” dedi. Lenovo Dünya Başkan Yardımcısı Liu Jun, kendilerini Çin markası olarak değil, global bir marka olarak gördüklerini söyledi.
Olimpiyat sponsorları arasında yer alan Lenovo, aynı zamanda olimpiyat meşalesini de tasarlayan şirket. Meşaleyi tasarlayan ekip Ideapad bilgisayarlarının da yaratıcısı.
Ideapad serisinde 4 ayrı model bulunuyor. Ürünlerde, “veriface” yüz tanıma teknolojisi, dolby ses sistemi, çerçevesiz ekran ve tek tuşla sistem kurtarma gibi özellikler öne çıkıyor.