Ekonomi Sanat ve kültür dolu yolculuk

Sanat ve kültür dolu yolculuk

30.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gayrettepe Metro istasyonu, teknolojik özelliklerinin yanı sıra müze zenginliğinde olan tasarımı ile yolcuları Türkiye tarihinde bir gezintiye çıkarıyor. 

Sanat ve kültür dolu yolculuk

Outdoor Factory tarafından tasarlanan ve İstanbul’un tarihi, kültürel zenginliğinin ön planda olduğu Gayrettepe Metro İstasyonu’nda ziyaretçiler, deniz, vapur ve martı seslerini içeren işitsel unsurlarla donatılmış bir ortamda, sadece İstanbul’un değil Anadolu Medeniyetleri’nin simgeleriyle süslenmiş alanlarda yolculuk yapacak. Outdoor Factory Kreatif Tasarımcısı Giovanni Ravagnani tarafından tasarlanan istasyon; sanatsal boyamalar, rölyefler, peron alanında yönlendirmeleri, tavan üniteleri, dijital içerik üretim, 3d mapping, interaktif ekranlar ve uygulamalarla yerin altında İstanbul ve Türkiye mozaiklerinin sergilendiği bir müze halinde. Pîrî Reis haritasından yola çıkarak tarih boyunca Türk kültürünün coğrafyamızdaki simgeselleşmiş öğeleriyle Türk tarihi ve mimarisini anlatırken, yolcular İtalyan tasarımcı Giovanni Ravagnani’nin tasarımıyla, kültür turu yapma fırsatı bulacak.

Haberin Devamı

Sanat ve kültür dolu yolculuk

‘ULAŞIMA ÖNEMLİ HALKA’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün, “Gayrettepe-Kağıthane arasını bağlıyoruz. Bir yıl önce Kağıthane-İstanbul Havalimanı arasını açmıştık 34 km olarak. Bu metroyla da 3.5 km daha uzatılarak 37.5 km’ye ulaşıyoruz. Kısa bir mesafe gibi görünse de etkisi büyük. Havalimanı metrosunu merkez alan en önemli halkası. Havalimanı metro hattı hem metrobüse hem de M2 Yenikapı-Hacıosman metrosuna bağlanacak. 72 metre ile Türkiye’nin en derin istasyonu. 33 metre çaplı bir silindirik kazı yaptık. Bu hat İstanbul ulaşımında önemli bir halka olacak” dedi.