Ekonomi Sanayiciler ‘yeşil’ geleceği tasarlayacak

Sanayiciler ‘yeşil’ geleceği tasarlayacak

23.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

15. Sanayi Kongresi ‘Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak’ temasıyla 7 Aralık’ta gerçekleştirilecek.

Sanayiciler ‘yeşil’ geleceği tasarlayacak

AYLİN RANA AYDİN - İstanbul Sanayi Odası (İSO) sürdürülebilirlik çalışmalarına devam ediyor. Bu yıl gerçekleştirilecek olan 15. Sanayi Kongresi ‘Başka Türlü Mümkün: Sürdürülebilir Gelecek için Dönüşümü Birlikte Tasarlamak’ temasıyla 7 Aralık tarihinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Kongreye ilişkin detayların paylaşıldığı toplantıya İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İrfan Özhamaratlı, Sadık Ayhan Saruhan ve İSO Yönetim Kurulu Üyesi ve Sanayi Kongresi Program Komitesi Başkanı Mustafa Tacir katıldı.

Haberin Devamı

‘Ticareti etkiler’

Erdal Bahçıvan, kongreleri yeni nesil bir anlayışla ve interaktif olarak ‘birlikte yaratmak’ ve ‘işbirliği’ kavramları çerçevesinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Kongrenin ana teması olan sürdürülebilirliğin gelecek adına ne kadar önemli olduğunu İSO olarak 2019’daki kongrede de net bir şekilde ortaya koyduklarını hatırlatan Bahçıvan, “İnsanlığın ekonomi, sosyal hayat ve doğanın birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu bir kez daha deneyimlediğimiz kritik günlerden geçiyoruz” diye konuştu.

Son dönemde dünya liderlerini bir araya getiren zirvelerin en önemli konularının küresel ısınma ve iklim krizi olduğunu dile getiren Bahçıvan, “Glasgow’da gerçekleşen 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda da (COP26) çetin müzakerelere tanıklık ettik. COP tarihinde ilk defa kömür kullanımını aşamalı olarak azaltma kararının kabul edilmesi uluslararası camiada yeterli bulunmasa da önümüzdeki dönemde üretimi ve dolayısıyla ticareti küresel boyutta etkileyecek kritik ve önemli bir karar” dedi.

Haberin Devamı

Gençlerden bildirge

İnteraktif kongrede konularında uzman isimlerin yer alacağını ifade eden Erdal Bahçıvan, “Sanayide sürdürülebilir dönüşümün ele alınacağı paneller, temiz üretim, dijitalleşme, işin geleceği ve sürdürülebilir finans başlıklarında serbest kürsü çalıştayları ve sürdürülebilirlik performans göstergeleri, kurumsal karbon ayak izi, enerji verimliliği ve inovasyon konularında sürdürülebilirlik 101 eğitimleri yer alacak. Kongre boyunca bizimle birlikte olacak 20 genç arkadaşımız, kongremizi takip ederek ele alınan konular ile kendi yorum ve değerlendirmelerinden oluşan ‘Yeni Neslin Çağrısı’ adıyla bir kongre sonuç bildirgesi hazırlayacaklar” dedi.