Ekonomi Savunma sanayii ürünleri vitrine çıktı! Haluk Görgün: Çok geniş katlım var

Savunma sanayii ürünleri vitrine çıktı! Haluk Görgün: Çok geniş katlım var

25.07.2023 - 13:41 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük savunma sanayii buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (IDEF 2023) kapılarını ziyaretçilere açtı. Savunma sanayiinin gözde ürünleri vitrine çıkıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, CNN Türk canlı yayınında görücüye çıkan savunma sanayii ürünlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı’nda (IDEF 2023) TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde başladı. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün savunma sanayii fuarına ilişkin CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Görgün konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

Haberin Devamı

‘ÇOK GENİŞ KATILIM VAR’ 

“Sadece heyecan değil milli bir gurur, IDEF fuarları geliştirmekte olduğumuz yerli ürünleri sergileme fırsatını bulduğumuz teknolojilerimizi değil milli yetkinliklerimizi, insan kıymetimizin becerilerini sergilediğimiz önemli uluslararası bir fuar, çok geniş katılım var, her sene de katılım artıyor. 

‘81 ÜLKEDEN KATILIM VAR’ 

İş birliği yapmak istiyorlar, biz de aynı şekilde uluslararası iş birliklerimizi geliştirmek istiyoruz. Bu yılki fuara 81 ülkeden katılım var. Türk savunma sanayiinin son yıllarda yüzde 20’lerden yüzde 80’lere olan gelişiminin buradaki uluslararası anlamda ilginin paralelliğini görüyoruz. 

Cumhurbaşkanımızın destekleri kıymetli, yerli platformların üretilmesi konusunda müthiş bir desteği var. Firmalarımız en iyisini yapmak üzere gayret gösteriyorlar. 

Haberin Devamı

En küçük çip seviyesinden oluşturdukları bilgisayarlar, bilgisayarların sistemler içerisinde oluşturduğu alt sistemler değerlendirildiğinde T925 adını verdiğiniz yeni nesil helikopterimiz, GÖKBEY’imiz, Hürkuş’umuz, radarlarımız, uzun menzilli hava savunma sistemlerimiz, SİHA’larımız, İHA’larımız, yazılımları, donanımları, üniversite seviyesinden araştırma kurumları, bu alanda faaliyet gösteren 80 binin üzerinde insan kıymetinin ortaya koyduğu ürünler. 

Savunma sanayii ürünleri vitrine çıktı Haluk Görgün: Çok geniş katlım var

BU SENE ZİYARETÇİ REKORU BEKLENİYOR MU? 

Bekleniyor, 5 bine yakın ikili görüşme var. 120 sözleşme imzalanacak. Fuar süresi ve günleri ilerledikçe bunların da sayısı artacak. 

KÖRFEZ ZİYARETİNDE ÖNEMLİ ANLAŞMALAR YAPILDI. SAVUNMA SANAYİİ AÇISINDAN NELERLE KARŞILAŞACAĞIZ? 

Farklı ülkeleri ziyaret ettik. Biz iş birlikçi yaklaşımı birtakım görüşmeler, anlaşmalar hatta basına yansıyan sözleşmeler oldu. Türk savunma sanayiinin bir kalemde yapılan ihracat rekoru sayılabilecek bir 3.1 milyar doların üzerinde sözleşme imzalanmış oldu.”