Ekonomi Selçuk Bayraktar'dan Azerbaycan TEKNOFEST'te önemli mesaj

Selçuk Bayraktar'dan Azerbaycan TEKNOFEST'te önemli mesaj

28.05.2022 - 14:26 | Son Güncellenme:

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Türkiye dışında ilk kez Azerbaycan'da düzenleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev başta olmak üzere Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar ile Nobel Ödüllü Türk Bilim Adamı Aziz Sancar TEKNOFEST Azerbaycan'da konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Azerbaycan’da yaptığı konuşmada, “Bize düşen Türk çocuklarının yolunu açmak için durmadan çalışmaktır” dedi.

“DÜN İLK KEZ GÖRDÜM”

TEKNOFEST’in bağımsızlığı, kardeşliği, bilimi ve ahlakı düstur edinen bir ruh olduğunu belirten Bayraktar, “Dün ilk kez görmenin nasip olduğu, işgalden azad olmuş kadim şehrimiz Şuşa'da o engin düzlükte hür bir şekilde yürürken bu ruhu daha da derin hissettim. TEKNOFEST'i neden yapıyoruz diye sorduğum üniversite öğrencisi genç bir kız kardeşim bu ruhu ‘Dünya Türk'ün gücünü görsün, yerini bilsin’ dedi” ifadelerini kullandı.

“BİZE DÜŞEN TÜRK ÇOCUKLARININ YOLUNU AÇMAK İÇİN DURMADAN ÇALIŞMAKTIR”

TEKNOFEST’in şuarının artık zihinlerde yer ettiğini gördüğünü belirten Bayraktar, “Bundan sonra bize düşen Türk çocuklarının yolunu açmak için durmadan çalışmaktır. İnanıyorum ki bu yarışmalardan çıkacak genç kardeşlerim bu ruhtan aldıkları feyzle ilerleyecek, tam bağımsızlık mücadelesinde en önde olacaklardır” dedi. TEKNOFEST Azerbaycan'ın yürütücüleri ile Türkiye ve Azerbaycan taraflarına teşekkür eden Bayraktar, “Gece gündüz emek veren Türkiye Teknoloji Takımı Vakfımızdaki ekibimiz ve gönüllerimiz olmasaydı bu kadar başarılı bir TEKNOFEST yaşayamazdık.

Haberin Devamı

Çalışmalarını yürüttüğü ABD'den Bakü'ye gelerek bizleri ve gençleri şereflendiren Aziz Sancar hocamıza da yürekten teşekkür ediyorum. Azerbaycanlı bacı ve gardaşlarıma minnettarlığımı iletirem. Kardeşliğimizi daha güçlü kılacak TEKNOFEST'i himaye eden sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere desteğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Can Azerbaycan’ın Bağımsızlık Günü mübarek, aşk olsun Azerbaycan, aşk olsun Türkiye” sözlerini kullandı.

AZERBAYCAN'DA TEKNOFEST HEYECANI

Bakü'de, 26-29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali "TEKNOFEST Azerbaycan" devam ediyor.

10 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları, Bakü Crystal Hall’de düzenlenecek girişim zirvesi Take Off Bakü, Türk ve Azerbaycan Hava Kuvvetlerinin Bakü semalarındaki gösteri uçuşları, Türkiye ve Azerbaycan’dan festivale katılacak devlet ve özel şirketlerin yenilikçi ürünleriyle özel sergi alanları, şovlar, ödül törenleri, konserler, lazer ve dans gösterileriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Haberin Devamı

TEKNOFEST Azerbaycan kapsamında düzenlenen yarışmalara toplam 1000 takım olmak üzere 5 bin yarışmacı başvurdu. Başvuruda bulunan 1000 takımdan 250'den fazlası finale kaldı.