Ekonomi Seyahat acenteleri dijitalde güçlenecek

Seyahat acenteleri dijitalde güçlenecek

14.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Seyahat acenteları Birliği (TÜRSAB), seyahat acentelerinin iş hacmini artıracak ve turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayacak çalışmalarını sürdürdüğünü duyurdu. Seyahat acentelerinin dijitalleşen dünyaya uyum sağlaması için projeler hayata geçiren TÜRSAB, teknoloji şirketi WhatsGO ile iş birliğine imza attı.

Seyahat acenteleri dijitalde güçlenecek

Yapılan açıklamaya göre söz konusu iş birliği seyahat acentelerine yüksek maliyetli yazılımlarla uzun kurulum süreçlerine girmeden WhatsApp, Facebook, Instagram, Webchat, Telegram, Google Business gibi ve benzeri kanallar üzerinden müşterileriyle iletişim kurabilme ve satış olanaklarını optimize etme olanağı sağlayacak.

Haberin Devamı

TÜRSAB Başkan Yardımcısı Hasan Eker, seyahat acentelerini satışlarını artırmaları ve iş yapışlarını kolaylaştırmalarına olanak tanıyan hizmetlerin yanında onları geleceğe hazırlayan vizyoner projelerle de desteklediklerine işaret ederek, WhatsGO ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin de hem maliyetleri azaltacak hem de satışı artıracak bir proje olduğunu söyledi.

Eker tüketiciler arasında sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasının, şirketlerin de tanıtımdan satış pazarlamaya ve yeni ürün lansmanlarına kadar her alanda sosyal medyayı kullanmalarını beraberinde getirdiğini söyledi. WhatsGO CEO’su Ercan Balcı ise turizm sektörünün dijitalleşme sürecinde seyahat acentelerinin öncü olduklarına vurgu yaparak, “Dijital süreçler bugüne kadar daha çok seyahat öncesi ile sınırlı kaldı. Seyahat anı ve sonrasında da dijital iletişim son derece önemli” diye konuştu.