Ekonomi Sigara yasağı, otelde iftarı bahçelere taşıdı

Sigara yasağı, otelde iftarı bahçelere taşıdı

13.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bu sene ramazan sofralarına sigara yasağı damgasını vurdu. Birçok otel, iftarı açar açmaz sigaraya sarılacak müşterileri için sofraları bahçelere taşıdı.

Sigara yasağı, otelde  iftarı bahçelere taşıdı

Ramazanın yaz ayına gelmesiyle mönüler hafifledi, soğuk çorbalar, sebzeli yemekler Ege oliraarı ağırlık kazandı. Otellerde iftar yapmak için 40 liradan başlayan fiyatı gözden çıkarmak gerekiyor. Birçok otel bu yıl mönülerini ödüllü şeflere hazırlattı.

Ödüllü şefler

Haberin Devamı

The Marmara Otel tüm tesislerinde ödüllü şefler eşliğinde iftar mönüsü hazırladı. The Marmara İstanbul’u tercih edenler için otelin içerisinde bulunan The Marmara Tuti Restoran’da, fıstıklı ve ballı padişah macunundan ceviz ve kaymaklı vezir macununa, soğuk çorbaya, bin yaprak tatlısına kadar birçok seçenek bulunuyor. Kişi başı 72 lira.
The Marmara Antalya’da bulunan dönen otelde açık havada yapılan iftar yemeği 40 lira, The Marmara Bodrum’da ise 60 lira.

Limon otlu çorba

Sheraton İstanbul Maslak Hotel, ramazan boyunca Osmanlı mutfağından seçmeleri misafirlerine sunuyor.
Türkiye Aşçılar Milli Takım Kaptanı Ümit Yüksel’in hazırladığı yemekte fiyatlar mönüye göre 50-90 lira arasında değişiyor.
Şef Jean-Georges Vongerichten’ın W İstanbul’da bulunan restoranı Spice Market’ın baharatlarıyla süslü mutfağından farklı bir iftar sofrası sunuyor. Kişi başı 80 lira olan iftar yemeği bu sene terasta da yer alıyor.
Asya mutfağının yemeklerinin yer aldığı mönüde bulunan bazı yemekler şöyle: Limon otlu mercimek çorbası, tatlı soyalı Moğol usulü kuzu satay, isli domatesli, çili soslu ızgara bonfile.

Yunuslar eşliğinde...

Haberin Devamı

İstanbul Sultanahmet’te bulunan BW Citadel Hotel’de sigara içenler için terasta hazırlanan ramazan sofrasında, denizde yüzen yunuslar eşliğinde yemek yemek mümkün. BW Citadel Hotel’de iftar 42 lira. 0-6 yaş arası çocuklar ücretsiz.
Beyoğlu’nda bulunan Nature & Peace’de, bakliyat ve sebze ağırlıklı kişi başı iftar mönüsü 19 lira. Mövenpick Hotel İstanbul’da, tarçınlı kuzu yahnisi, beğendili dana incik, sütte marine edilmiş kuzu şiş, tereyağlı mantı bulunan mönü kişi başı 79 lira.

Şerbet, limonata...

The Ritz-Carlton İstanbul’da boğaz manzarası eşliğinde iftar kişi başı 99 liradan başlıyor.
Demirhindi ve vişne şerbeti, fesleğenli limonata ve ayran gibi serinletici içeceklerin yer aldığı mönüde ayrıca soğuk servis edilecek ıspanaklı ekşili buğday çorbası, dovga aşı gibi alternatifler bulunuyor.

Sigara altı büfesi

İstanbul Marriott Hotel Asia, bu sene iftarı bahçede yapan oteller arasında. Kişi başı 69 liralık iftar öncesinde sigara içenlere özel “sigara altı” büfesi bulunuyor. Yeşilyurt’taki Çınar Hotel’in iftar sofraları La Delicatesse Restaurant’ın terasında denize karşı kurulacak. Açık büfeli bu iftar kişi başı 50 lira.

Teknede iftar

Haberin Devamı

Point Hotel Taksim’in Boğaz manzarasına hakim terasında iftar 49 liradan başlıyor.
Swissotel The Bosphorus, Cafe Swiss Restoran’da açık büfe iftarında hurma ve zeytin gibi geleneksel iftariyelikler, sıcak-soğuk et ve balık alternatifleri, kebap çeşitleri bulunuyor. Swissotel The Bosphorus, İstanbul, The Istanbul 1, The Istanbul 2 teknelerinde iftar alternatifleri sunuyor.

Osmanlı sofrası

Richmond Nua Wellness-Spa ramazanda her gün için farklı mönü hazırladı. Mönüde brokoli, börülce, imambayıldı, kabak çiçeği dolması ve enginar gibi zeytinyağlı seçenekleri bulunuyor. Sapanca Gölü’nün kenarında bulunan otelde iftar kişi başı 50 lira. Çırağan’ın Osmanlı saray yemeklerinden oluşan iftarı ise kişi başı 125 liradan başlıyor.