Ekonomi Sivil topluma dijital destek

Sivil topluma dijital destek

16.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koç Holding, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Koç Üniversitesi Girişimcilik Araştırma Merkezi (KWORKS) işbirliğiyle hayata geçirilen BOOST Sivil Toplum Teknoloji Hızlandırma Programı’nda ilk aşama tamamlandı.

Sivil topluma dijital destek

Bilim Kahramanları Derneği, Eğitim Reformu Girişimi, Hayata Destek Derneği, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Kalkınma Atölyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği ile Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, sosyal ve çevresel sorunlara dijital teknolojileri kullanarak çözüm buldukları projeleri ile ikinci aşamaya devam etmek üzere seçilen 7 sivil toplum kuruluşu oldu. Seçilen kuruluşlar, 10 bin dolara kadar proje desteği alırken, 24 haftalık ek hızlandırma programına katılacak.

Koç Holding Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl, “İklim krizi, derinleşen eşitsizlikler gibi büyük meselelerin çözümünde ancak sivil toplum kuruluşları güçlendiği ölçüde umut verici sonuçlar alacağımıza inanıyoruz. Koç Topluluğu’nun dijital dönüşüm alanındaki kazanımlarını ve tecrübelerini, BOOST Programı çatısı altında, sivil toplum kuruluşlarının dijital dönüşümüne destek olmak amacıyla kullanacağız” dedi.

Kızıl, “Pandemi süreci, sivil toplum kuruluşlarının dijital dönüşüm yolculuğunda ve çeviklik kabiliyetlerini geliştirmede bir kaldıraca ihtiyaç duyduklarını gösterdi. Bu dönemde hızla hareket ederek sivil toplum kuruluşlarının dönüşüm süreçlerini desteklemeyi ve yeni iş modelleri ile etkilerinin artırılmasını amaçlayan BOOST Programı’nın ortağı olduk” dedi.