Ekonomi Sömestir tercihi ‘her şey dahil’

Sömestir tercihi ‘her şey dahil’

18.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sömestir için ailelerin tatil tercihinde ‘her şey dahil oteller’ ile Antalya öne çıkıyor. İstanbul yakını rotalar ve Kapadokya gibi kültür turları da ailelerin bu yılki tatil seçimini oluşturuyor. Ardından ise kayak ve termal otellerde konaklama tercih ediliyor.

Sömestir tercihi ‘her şey dahil’

DUYGU ERDOĞAN - Okulların sömestir tatili dolayısıyla aileler son günlerde tatil arayışlarını hızlandırdı. Ailelerin çocukları için tesis bünyesinde pek çok donatıya aynı çatı altında ulaşma isteği bu tatil döneminde ‘her şey dahil’ konseptli otelleri öne çıkarıyor. Bu kapsamda Antalya, tatile birkaç gün kala acentelerin arama listelerinde ilk sırayı aldı. Şehirde üç kişilik bir ailenin üç gece dört günlük tatili en düşük 11 bin liradan başlarken; tesise göre 69 bin liraya kadar çıkıyor. 

Haberin Devamı

Kapadokya tercihi de kayak ve termal otellere göre öne çıkarak listede ikinci sırada yer buluyor. İstanbul yakını olan Sapanca, Şile, Bolu destinasyonları ise ailelerin ağırlıklı üçüncü seçeneği olarak görünüyor. Yılın bu tatil döneminin öne çıkan seçenekleri olan kayak ve termal oteller ise ailelerin arama listesinde dördüncü sırada bulunuyor. Üç kişilik bir ailenin en pahalı seçeneği kayak merkezleri. Üç gece için 20 bin liradan 79 bin liraya kadar seçenekler var. Bir haftalık aynı tatilin bedeli ise 50 bin liradan 190 bin liraya kadar çıkıyor. Termal otellerde ise 12 bin liradan 37 bin liraya kadar seçenekler dikkat çekiyor.

Yurt dışında bu yılın gözde kayak merkezi yine Bansko olurken Avrupa geneline yönelik de tercihler yapılıyor. 

Haberin Devamı

Oda fiyatı iki katına çıktı

Ocak ayının ilk iki haftasında en çok Antalya otellerine yönelik aramalar yapıldığını belirten neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, tatil araması yapanların ikiye ayrıldığını gözlemlediklerini ifade etti. Sivrikaya, “Antalya ve Bodrum gibi bölgelere yönelen ve yazı özleyen bir kesim olduğu gibi yakın mesafelerde daha kısa süreli alternatifleri değerlendirecek bir başka kesim de var” diye konuştu.

Sömestir döneminin en sevilen seçenekleri kayak ve termal otelleri ve son iki yıldır bungalov evleriyle ilgili arama trendlerinde artış başladığını da anlatan Sivrikaya, “Neredekal.com verilerine göre Ocak 2023 - 2024 oda fiyatlarında yüzde 101’lik bir artış gerçekleşti. Sömestir döneminde Muğla bölgesinde ısıtmalı havuzlu bungalovların 1 haftalık konaklama 18 – 20 bin liradan başlıyor. İstanbul’a yaklaştıkça fiyatların arttığını görüyoruz. Sapanca bölgesinde benzer özelliklerde bir bungalov için en düşük fiyat 25 bin lira” dedi.

Sömestir tercihi ‘her şey dahil’

3 ve 7 gecelik turlar öne çıkıyor

Tatil dönemi için Antalya yanı sıra Kıbrıs otellerinin tercihinin de fazla olduğunu belirten Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, “Kayakta yurtiçine göre daha uygun fiyatlı olduğu için Bansko turlarına ilgi var. Her mevsim Avrupa’dan vazgeçmeyenler de var. Tercih edilen bir başka rota ise Doğu Ekspresi Turları. 7999 liradan başlayan fiyatlarla uçaklı, Kars, Çıldır Gölü veya Erzurum alternatifli turlar öne çıkıyor. Sitemiz üzerinden sömestir için daha çok 3 ve 7 gecelik turlar planlıyoruz. Fiyatları 3 kişilik bir aile için 3 gecelik turlarda kişi başı 129 euro’dan, 7 gecelik turlarda kişi başı 449 euro’dan başlıyor” dedi.