Ekonomi Bakan Işıkhan’dan asgari ücret mesajı!

Bakan Işıkhan’dan asgari ücret mesajı!

07.12.2023 - 11:58 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulundu.

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Ankara / Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına pazartesi günü başlayacağını belirterek "Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. İlkemiz her zamanki gibi çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek" dedi.

Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışmalarına ilişkin "Temmuz ayında yaptığımız gibi hızlı bir şekilde inşallah başlayıp, taraflar ile bir araya geleceğiz. Pazartesi süreci başlatacağız, komisyonlarla bürokratlarımız çalışıyor. Neticelenince de sizinle paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Yeni asgari ücretin ay sonundan önce açıklanması ihtimaline ilişkin soru üzerine Işıkhan, şunları söyledi: "Komisyonun çalışmasına bağlı, teknik çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bakanlıklardan temsilciler geliyor, erken bitirilmesi konusunda onların çalışmaları bize şekil verecek. Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücreti 31 Aralık’a kadar Resmi Gazete’de yayımlamak zorundayız. Komisyonlar ne kadar hızlı çalışırlarsa biz de sonucu o kadar hızlı açıklayacağız. Şu an tüm göstergeler olumlu gidiyor. Pazartesi TÜRK-İŞ ve TİSK başkanımızla bir açılışımız olacak. Süreci Sayın Cumhurbaşkanımıza arz ettim. İlkemiz her zamanki gibi, siz de biliyorsunuz 'çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek.' "

Haberin Devamı

TEK ZAM YÖNETMELİK GEREĞİ

Enflasyon karşısında çalışanların alım gücü kaybına uğramaması için asgari ücretin 17 bin 500 liraya çıkarılması yönündeki görüşü değerlendirmesi istenince Işıkhan, "Çalışmalarımızı bitirdiğimizde nihai sonuca ulaşacağız inşallah, sizinle de paylaşacağız" diye konuştu. Bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağına ilişkin açıklaması hatırlatılınca Işıkhan, "Tek zam olacak çünkü yönetmeliğimizde de öyle, Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda bir kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi… Geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık" diye konuştu. Işıkhan, "İşveren desteği ile ilgili bir çalışma olacak mı?" sorusuna ise "Bu konuların hepsini değerlendireceğiz" yanıtını verdi.