Ekonomi Zincir marketlerde indirimler tam gaz! İşte o ürünler

Zincir marketlerde indirimler tam gaz! İşte o ürünler

17.10.2023 - 08:42 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlere yaptığı indirim çağrısının ardından dün Tarım Kredi marketlerinde 74 üründe fiyatlar yüzde 50’ye varan oranlarda düşürüldü. BİM, A101 ve Şok marketlerde de indirimler sürüyor.

Zincir marketlerde indirimler tam gaz İşte o ürünler

İSMAİL ŞAHİN - Tarım Kredi Kooperatifi marketleri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlere yönelik yaptığı indirim çağrısının ardından dün gıdadan temizlik malzemelerine kadar 74 üründe fiyatları yarı yarıya varan oranlarda düşürdü.

Haberin Devamı

Türkiye’nin 81 ilinde 3 bini aşkın satış noktası bulunan Tarım Kredi Kooperatifi mevcut indirim kampanyalarına ilave olarak dün başlayan yeni kampanya kapsamında, süt, peynir, pirinç, nohut, mercimek, ayçiçeği yağı, salça, çay, un gibi temel ihtiyaç ürünleri ile deterjan, sabun, kağıt peçete ve kağıt havlu gibi temizlik ürünlerinde yüzde 50’ye varan indirim yaptı.

 

CİRO BEŞE KATLANDI

Kısıklı Tarım Kredi Kooperatif Market’te dün indirim yüzünden sabah saatlerinden itibaren yoğunluk yaşanmaya başladı. Markete gelen müşteriler indirimlerden memnun olduklarını belirtirken market yetkilileri satışları beşe katladıklarını söyledi.

Saat 11 civarında görüştüğümüz market yetkilisi, “Bu saate kadar normalde 30 bin TL ciro olurdu, az önce baktığımda 150 bin TL’yi aşkın ciro yaptığımızı gördüm. İndirime giren her ürün markette mevcut, müşteriler çok memnun” diye konuştu. Yetkili en çok temizlik ürünleri ve bakliyata ilginin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

 

EKİM BOYU SÜRECEK

Diğer zincir marketler de bir kaç gün öncesinden indirimlere başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının ardından BİM, Şok Marketler ve A101’in bulunduğu zincirler çeşitli ürünlerde yüzde 50’ye varan indirimler yapılacağını açıkladı. Ekimde 500 üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapacağını duyuran BİM, temel ürünlere ulaşımın kolaylaşacağı vurgusunu yapmıştı. Yıl boyu her gün en az 1000 üründe yüzde 50’ye varan indirim yaptıklarını belirten A101 de kampanyalarına ek olarak tüm ürün kategorilerinde düzenli indirim yapacaklarını duyurmuştu.

Şok Marketler de ekim ayı boyunca her hafta en az 250 üründe olmak üzere toplam 1000 üründe yüzde 50’ye varan indirimler yapacağını açıklamıştı.

Zincir marketlerde indirimler tam gaz İşte o ürünler

 

TİM BAŞKANI MUSTAFA GÜLTEPE: DESTEKLİYORUZ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, indirim kampanyası çağrısına 61 ihracatçı birliğiyle gönülden destek verdiklerini bildirdi. Hayat pahalılığının toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Gültepe, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’ın yoğun emek harcadığı kampanyayı 115 bin ihracatçımızla gönülden destekliyoruz. İhracatın yanı sıra iç piyasaya da çalışan firmalarımız yapacakları indirimlerle kampanyaya destek olacaklardır” dedi.

Haberin Devamı

 

İSO BAŞKANI BAHÇIVAN: YERİNDE BİR ÇAĞRI OLDU

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, zincir marketlerin indirim kampanyasını enflasyonla mücadele açısından yerinde bir çağrı olarak niteledi. Bahçıvan, “Ekonomi yönetimimiz tarafından atılan adımların önemli olduğunu düşünüyorum. Bu bağlamda Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan ile Ticaret Bakanımız Ömer Bolat’ın başlattığı “indirim kampanyası”nı, enflasyonla mücadele açısından yerinde bir çağrı olarak değerlendiriyoruz. Biz de İSO olarak bu çerçevede sanayicilerimizi imkanları ölçüsünde bu kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz” dedi.