Ekonomi Sosyal medyaya ceza yağdı

Sosyal medyaya ceza yağdı

05.11.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları Facebook, Instagram, Twitter, Periscope, YouTube ve TikTok, yasal süresi içinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) temsilci bildirmedikleri için 10’ar milyon lira para cezasına çarptrıldı.

Sosyal medyaya ceza yağdı

 

Sosyal medya ağlarından sadece Rus sermayeli VK, Türkiye’de görev yapacak temsilcisini BTK’ye bildirdi.

Haberin Devamı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde temsilcisi bulunan ve ofisler açan sosyal ağ sağlayıcı şirketlerin Türkiye’de gerekli adımı atmamaları tepki çekti.

Türkiye’de de milyonlarca kullanıcısı bulunan sosyal ağ sağlayıcılardan biri olan TikTok’un internet sitesindeki verilere göre, uygulamanın ait olduğu ByteDance şirketinin Pekin, Londra, New York, Paris, Dubai, Cakarta, Tokyo gibi şehirler başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde 126 şehirde ofisi bulunuyor.

Reklam yasağı da var

 Cezanın tebliğinden itibaren 30 gün içinde yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde ilgili sosyal medya şirketlerine bu defa 30 milyon lira idari para cezası kesilecek.

İkinci kez verilen idari para cezasının tebliğinden itibaren 30 gün içinde bu yükümlülük de uygulanmazsa gerçek ve tüzel kişilerin ilgili sosyal medya şirketine reklam vermesi yasaklanacak.