Ekonomi SPK'nın yeni başkanı İbrahim Ömer Gönül

SPK'nın yeni başkanı İbrahim Ömer Gönül

19.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanlığı'na İbrahim Ömer Gönül atandı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla SPK Başkanlığı'na görev süresi dolan Ali Fuat Taşkesenlioğlu yerine İbrahim Ömer Gönül, Başkan Vekilliği'ne ise Mutalip Ünal atandı. İbrahim Ömer Gönül, 2014'ten bu yana SPK Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.

SPKnın yeni başkanı İbrahim Ömer Gönül

 

Gönül 1973’te Ankara’da doğdu. Orta öğretimini Ankara Atatürk Anadolu Lisesi'nde, lisans eğitimini Bilkent Üniversitesi İktisat bölümünde, yüksek lisansını Atılım Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı.

Haberin Devamı

İş hayatına Şekerbank’ta başladı, Fon Yönetimi bölümünde para piyasaları uzman yardımcısı ve uzmanı olarak çalıştı. 2004 yılında Sermaye Piyasası Kurulu'nda göreve başlayarak Kurumsal Yatırımcılar Dairesi'nde görev yaptı. Daha sonra Personel Müdürü ve Daire Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunduktan sonra 2014 yılında Kurul Başkan Yardımcılığı görevine getirildi, bu görevine devam ederken dün Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı olarak görevlendirildi. Evli ve 2 çocuk babası Gönül iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca biliyor.