Ekonomi Startup’lara yatırım yağmuru

Startup’lara yatırım yağmuru

20.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk startup’lara yatırım sürüyor. E-ticaret markaları yatırım şirketi RubiBrands sektöre girdi.

Startup’lara yatırım yağmuru

EKONOMİ SERVİSİ - Yetkin Güneş ve Berkay Tulay tarafından kurulan RubiBrands’de sektörün tecrübeli isimleri Emre Ekmekçi ve İrtek Uraz da kurucu ortak olarak bulunuyor. D4 Ventures, Esas Ventures ve Alarko Ventures’dan yatırım alan şirket, e-ticaret ve pazaryerlerinde satış yapan önde gelen markaları bünyesine katarak yatırım yapmaya odaklanıyor.

Haberin Devamı

Yurtdışı hedefi

Bulut tabanlı çağrı merkezi platformu AloTech, Collective Spark liderliğinde gerçekleşen yeni yatırım turunda 3 milyon dolarlık yatırım aldı. AloTech bu yatırımla 27 ülkeye ulaşan global operasyonlarını daha da büyüterek, özellikle Kuzey Amerika pazarında güçlenmeyi hedefliyor. Teknoloji ve yenilik odaklı iş modellerine yatırım yapan Re Pie, büyüme potansiyeli yüksek girişimlere yatırım yapmak amacıyla kurduğu ‘Birinci Karma Teknoloji Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ çatısı altında, yeni nesil girişimlerden HST Tarım’a 6 milyon TL yatırım yaptı.

Dijital kuyumcu

 

Değerli mücevher alışverişinin en dijital hali Tıkla Takın faaliyete geçti. Sanal Kapalıçarşı olarak adlandırılan girişim, artırılmış gerçeklik uygulamaları ile tüketicinin değerli mücevherleri üzerinde görmesini sağlıyor. Girişim, Tacettin Demet tarafından kuruldu. Tıkla Takın mobil uygulamasını, kuyumcular ile gümüşçülerin, takılarını online olarak artırılmış gerçeklik ile müşterilerine sundukları bir pazaryeri olarak tanımlayan Demet, “Tıkla Takın Kapalıçarşı’nın dijital halidir” diye konuştu.. 

Yazarlar