Ekonomi SunExpress uçak filosunu büyütüyor

SunExpress uçak filosunu büyütüyor

28.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY) ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, 2018’de bir önceki yıla göre yüzde 10 büyüyerek 1 milyar 300 milyon euroluk gelir elde etti. Geçen yıl 10 milyon yolcu taşıyan şirket, dolulukta yüzde 84’e ulaştı.

SunExpress uçak filosunu büyütüyor

30’dan fazla ülkede toplamda 90 destinasyona uçuş düzenlediklerini belirten SunExpress CEO’su Jens Bischof, “Avrupa’nın en büyük tur operatörleri ile çalışıyoruz. 2019 için SunExpress’in gerçekleştirdiği bu rekor kapasite artışı, Türk turizminde yaşanması beklenen artışın önemli bir göstergesi. Bu yıl Türk turizminde rekorların kırılacağı bir yıl olacak” dedi.

Haberin Devamı

Jens Bischof, bu yıl 83 uçakla tarihinin en büyük filosuna sahip olacaklarını belirterek, şöyle konuştu:

“2024 yılına kadar filomuza katılacak olan Boeing 737 modeli olan 32 adet MAX-8’in ilk 5 uçağı nisandan itibaren filomuza katılmaya başlayacak. Almanya’daki şirketimiz SunExpress Almanya için de 3 adet Boeing 737 MAX-9 kiralayacağız. Öte yandan Antalya çıkışlı uluslararası uçuşlarımızda da kullanmak üzere 8 adet Airbus A320 kiralayacağız.”

Yeni destinasyonlar

Bischof, bu yaz Türkiye’de 16 noktadan Avrupa’da 36 destinasyona tarifeli direkt seferler düzenleneceğini söyledi. 2019 yazında Antalya’ya 3.7 milyon koltuk arzı gerçekleştirdiklerini belirten Bischof, şunları söyledi:

“Antalya için 3.5 milyon koltuk kapasitesi planlamıştık. Ancak artan talebe bağlı olarak kapasitemizi artırdık. Bu yıl Antalya’dan Oslo, Göteborg, Eindhoven ve Prag olmak üzere 4 yeni rotaya uçacağız.”

Haberin Devamı

Bischof, Orta Avrupa’dan Türkiye’ye ise 6.6 milyon koltuk arzı sunulduğunu kaydetti. Aktarma merkezi İzmir’e ise bu yaz 1.7 milyon koltuk arz ettiklerini belirten Bischof, “Bu yaz İzmir çıkışlı yeni dış hat noktaları, Eindhoven, St. Petersburg, Marsilya olacak. Bu yeni destinasyonlar ile birlikte İzmir’den sunduğumuz toplam dış hat destinasyonlarımızın sayısı 32 olacak” ifadelerini kullandı.

Kapasite artışı

Bu yıl mevcut Anadolu kentlerine Kütahya/Zafer ve Malatya’yı da eklediklerini söyleyen Bischof şöyle konuştu: “Geçen yıla göre yüzde 30 kapasite artışıyla 12 Anadolu kentinden Avrupa’nın 16 şehrine direkt tarifeli seferler sunuyoruz. Bu yaz yeni uçuşlar arasında Düsseldorf-Malatya, Düsseldorf-Kütahya/Zafer, Köln-Samsun, Stuttgart-Diyarbakır, Stuttgart-Konya ve Oslo-Konya olacak.”

10 uçuşa 1 uçuş hediye

Uçak biletleri için SunEco, SunClassic ve SunPremium paketlerinde kişiselleştirilmiş hizmet sunduklarını bildiren Bischof, puan toplamaların bazen kafa karışıklığına sebep olabileceğini, bu sebeple 10 uçuşa 1 uçuş hediye ettiklerini, ekstra hizmetler için bonus point de kullanılabildiğini söyledi.

Çift haneli büyüme

Haberin Devamı

SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, SunExpress’in son 3 yıldır çift haneli büyümelerle Türk turizmine destek sunmaya devam ettiğini söyledi.

SunExpress’in 2018 yılında 1 milyar 300 milyon euroluk gelire ulaştığını anımsatan Çalışkan, bu gelirin 1 milyar euroya yakın kısmını Türkiye turizminin oluşturduğunu ifade etti.