Ekonomi ‘Sürdürülebilir ve katma değerli üretim önemli’

‘Sürdürülebilir ve katma değerli üretim önemli’

29.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanlığı himayelerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonunda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) tarafından düzenlenen, Futuretex İstanbul Kumaş Tasarım Yarışması’nın kazananları belli oldu.

‘Sürdürülebilir ve katma değerli üretim önemli’

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, dünyanın en büyük beşinci tekstil ihracatçısı olan tekstil sektörünün küresel ihracattan daha büyük pay alabilmesi için tasarım gücünün üst seviyelere çıkması gerektiğine dikkat çekti. Yarışmada finale kalan yarışmacıların, sürdürülebilir üretime özen gösteren tasarımlar yaptığını dile getiren Öksüz, sektörde de 2024 yılında sürdürülebilirlik ve katma değerli üretimin en önemli gündem maddeleri arasında yer aldığını kaydetti. Öksüz, “Türk tekstil sektörü olarak sürdürülebilirlik alanında çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettirerek Avrupa Yeşil Mutabakatı normlarına üst düzey uyumu hedefliyoruz. Bundan sonraki yarışmalarımızda da sürdürülebilirlik konusunu ön planda tutacağız” dedi.

Haberin Devamı

Genç yetenekler

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Bugün ülkemizde bin 294 Ar-Ge ve 325 tasarım merkezi bulunuyor. Tekstil sektörümüz 53 tasarım merkeziyle, bu alanda liderlik koltuğunda oturuyor. Ar-Ge’de de 50 merkezle yine üst sıralarda. Genç yeteneklerin üretime kazandırılmasında yarışmaların ayrı bir yeri var. Özellikle tekstil ve hazır giyim sektörlerimiz Ticaret Bakanlığımızın da destekleriyle örnek projelere imza atıyor. İTHİB, 18 yıldır uluslararası düzeyde kumaş tasarım yarışmasıyla genç yetenekleri destekliyor” ifadelerini kullandı.