Ekonomi Sürdürülebilirlikte ortak yol haritası oluşturulmalı

Sürdürülebilirlikte ortak yol haritası oluşturulmalı

03.11.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) stratejik ortaklığında ve Orbit Consulting ve Kipaş Textiles iş birliğinde bu yıl üçüncü kez Sustainability Talks düzenlendi.

Sürdürülebilirlikte ortak yol haritası oluşturulmalı

AYLİN RANA AYDİN-  Moda ve tekstilde sürdürülebilirlik alanında dünyanın önde gelen isimlerinin bir araya geldiği etkinlikte, sürdürülebilirlikte ortak bir yol haritası oluşturulması gerektiğinin altı çizildi. 

Haberin Devamı

Tercih değil zorunlu

İTHİB Başkanı Ahmet Öksüz, tekstil sektörünün sürdürülebilirlik konusunu bir tercih değil, zorunluluk ve sorumluluk olarak gördüğünü dile getirdi. Hem üreticiler hem de tüketiciler nezdinde de sürdürülebilir ürünlere olan talep ve hassasiyetin arttığını dile getiren Öksüz, ‘Sürdürülebilirlik Eylem Planı’ kapsamındaki hedeflere ancak kamu-özel sektör iş birliği ortak vizyonu ile başarıya ulaşılabileceğini kaydetti.

Öksüz, “Bu kapsamda bakanlıklarımızla sürdürülebilir elyaf üretiminin artırılması, geri dönüştürülmüş tekstil ürünleri üretimindeki mevzuat düzenlemelerinin yapılması, sürdürülebilirlik üzerine ayrı bir destek mekanizması oluşturulması için girişimlerde bulunuyoruz. Sürdürülebilirlik yaklaşımı üreticilerin, markaların ya da tedarikçilerin tek başına alabileceği kararlar değil. Tüm çalışmalarımıza ortak karar vermeli, ortak yol haritası oluşturmalıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedef 3 milyar euro

Etkinlikte Finlandiya ve Türkiye arasındaki ticaret hacmiyle ilgili bilgi veren Finlandiya Türkiye Büyükelçisi Ari Mäki, “Geçen yıl, ticaretimiz neredeyse 2 milyar euro ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Bu yıl da yeni bir rekora doğru gidiyoruz. Hedefimiz 2024 yılına kadar 3 milyar euro ticaret hacmine ulaşmak. İki ülke arasında ticari büyüme ve daha derin işbirliği için dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konuları ön planı çıkıyor” dedi.