Ekonomi Süt ve süt ürünleriyle Türkiye devi oldu

Süt ve süt ürünleriyle Türkiye devi oldu

04.10.2013 - 10:55 | Son Güncellenme:

Antalyalı Yörükoğlu, 2007'den beri Türkiye'nin 500 sanayi kuruluşu arasında yer alıyor. Süt ve süt ürünlerinde güven uyandıran Yörükoğlu'nun Genel Müdürü Cihan Bulut "Başarımızın temelinde bildiğimiz işi yapmak var" diyor.

Süt ve süt ürünleriyle Türkiye devi oldu

Antalya'da doğup büyüyen Yörükoğlu AŞ, sadece doğum yerinin değil, Türkiye'nin de dev marka ve kuruluşları arasında yer alıyor. 2007'den beri Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasına girmeyi başaran Yörükoğlu markasını görmeyen bilmeyen yoktur ama yine de "Nedir bu iş?" diyenler olabilir. Yörük; dağlar, ovalar, yaylalar ve sürüler demektir. Sürüler de süt, kaymak, yoğurt, peynir, yağ; kısaca süt ve süt ürünleri demektir. Yörükoğlu A.Ş. çekirdeğini oluşturan aile Torosların eteklerinde, Antalya'da anadan atadan beri hep sütle-yoğurtla haşır neşir. Anadan atadan devralanlar şimdi bu işi çağdaş teknolojilerle donatılmış tesislerinde sürdürüyor.

Haberin Devamı


Yörükoğlu AŞ'nin kuruluş ve gelişim sürecini, hedeflerini konuştuğumuz Genel Müdürü Cihan Bulut “Kuruluşumuzdan itibaren en iyi bildiğimiz işi yapıyor olmamız yani sütçülükle uğraşmamız başarımızın temelidir” dedi ve şunları anlattı: “Yörükoğlu'nu, kârlılık hesapları yaparak gıda sektörüne girenlerden ayıran temel nitelik, bu üretimin ailenin köklerine kadar uzanmasıdır. Babalarımızın, dedelerimiz süt sanayisini kârlı bir yatırım fırsatı olarak görüp ona yönelmiş değillerdi. Onlar hayatlarını bildikleri işe yaslandırdılar. Ve bugün biz yeni kuşaklar da aynı çizgiyi sürdürüyoruz. Ailenin kazandığı bu yetenek yıllar içinde büyük bir gelişmeyle yerini tabii ki daha çağdaş yöntemlere ve tesislere bıraktı.”

Haberin Devamı


Mirasla geçen ilkeler


Yörükoğlu'nun ilk mayasını atanlar sadece bilgi birikimlerini yeni kuşağa devretmekle kalmadı, bugün de şirketin içinde yer alan ve gözetleme rolünden hiç vazgeçmeyen o kurucu kuşak, sıkı sıkıya sarıldığı ilkeleri de yeni kuşağa teslim etti: Temiz, sağlıklı, güven veren, lezzetli ürün!


Geçen 40 yıla yakın sürede o ilkeleri hiç terk etmediler, üretime daha gelişmiş tesislerde sabırla devam ettiler ve sonunda Türkiye'nin dev sanayi kuruluşları arasına girdiler. 2007'den beri Türkiye'nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan Yörükoğlu, her yıl büyük atlayışlar yaparak yükselişini sürdürüyor.


Çift yönlü sorumluluk


Genel Müdür Bulut, Yörükoğlu'nun hammaddesini aldığı besicilerden başlayarak imal ettiği ürünlerin tüketicisine kadar uzun bir zincirin her halkasında kendisini sorumlu hissettiğini de söyledi ve şöyle devam etti: “Yörükoğlu'nun ana merkezi Antalya. Üretim tesisi Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu. Günde 500 ton ürün kapasitesi var fabrikanın. Çiğ süt alımlarında Antalya ile sınırlı değil, ta uzak noktalara kadar uzanan bir alım kapasitesi bulunuyor. Aslında bu yönüyle bakıldığında çıkardığı ürünlerin karma bir Anadolu tadı taşıdığı söylenebilir.


Yani Toros güzeli tek bir formla karşımıza çıkmıyor; süt, yoğurt ve peynirde birçok çeşitle piyasada yer alıyor. Ayran, tereyağı, kaymak, krema, sütlü tatlılar, meyve suları gibi daha birçok çeşitle liste uzayıp gidiyor.

Haberin Devamı


'İhracatta da varız'


Yörükoğlu, ihracatta da adını öne çıkarabilen bir kuruluş. Çevredeki ülkelerin epeyce uzak noktalarına kadar ürün gönderiyoruz. Azerbaycan, Suriye, Irak ve Lübnan bu ülkelerin başında geliyor."