Ekonomi TEKNO AKIL HER YERDE!

TEKNO AKIL HER YERDE!

14.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Artık çevremizdeki bütün cihazlar akıllanıyor. Kombi ayarı cepten yapılıyor, klima uzaktan ayarlanıyor, USB bellek bağlantısıyla nakış örnekleri taşınabiliyor, elektrik anahtarı dokunmatik oluyor

TEKNO AKIL HER YERDE

Günlük hayatımızda kullandığımız hemen her şey teknolojik gelişmelerden payını alıyor. Sadece bilgisayar, tablet ve cep telefonları akıllanmıyor. Dikiş makinesi, klima, elektrik anahtarı, termostat, jilet de akıllanma furyasına katıldı. Hemen hepsinin amacı daha kolay kullanımı sağlarken daha fazla tasarruf ettirmek....

Haberin Devamı

Akıllı termostat ısınma masraflarından yüzde 30 tasarruf hedefliyor. Akıllı klimada mobille uzaktan kontrol, USB bağlantılı dikiş makinesi, hissetme teknoljisini getiren elektrik anahtarı, traşı kolaylaştıran jilet... Farklı bir teknolojik özellik eklenen cihazların tanıtımının yapılmadığı gün geçmiyor. Son dönemde bilgisayar ve cep telefonu haricinde lanse edilen akıllı cihazlara mercek tuttuk.

Kombiye uzaktan kontrol

Honeywell termostat, hayat tarzınıza ve evinizi kullanma biçiminize göre ısıtma programları yaratmanızı sağlayarak ısınmak için kullandığınız enerjiyi düşürmenize yardım ediyor. Bu termostatla evinizin haftalık ısıtma programını saat saat mobil uygulama üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Honeywell termostat doğalgaz faturasında yüzde 30 oranında tasarruf iddiasıyla Türkiye pazarına girdi.

Haberin Devamı

Akıllı cihazlara indirilebilecek Total Connect Comfort’la uzaktan ısı ayarı yapmayı sağlıyor. Programlanabiliyor, iOS ve Android cihazlarla uyumlu. Gece saatlerinde hava sıcaklığı gündüz saatlerine oranla daha düşük oluyor ve evlerimizin sıcaklığını sabit tutmak amacıyla daha fazla enerji harcıyoruz.

TEKNO AKIL HER YERDE


Eve gitmeden açın

Mitsubishi Electric, yeni nesil klimalarda uzaktan bir bilgisayar, tablet veya akıllı telefon kullanarak klimanın internet üzerinden kontrolünü sağlayan yeni bulut tabanlı çözümü MELCloud’u geliştirdi. Kışın pek çok kullanıcı eve ya da ofise gelmeden önce mekanı ısıtmak istiyor. Mitsubishi Electric’in yeni bulut tabanlı çözümü MELCloud, kablosuz internet bağlantısı olan her yerde klimaların mobil olarak kontrol edilmesine ve izlenmesini sağlıyor.

Klimayı açmak, kapatmak, çalışma modunu ve fan devrini değiştirmek, kanatçıkları ayarlamak, odanın sıcaklığını görmek ve sıcaklık ayarını değiştirmek gibi işlemlerini pratik şekilde yaptırıyor. MELCloud uygulaması ücretsiz olarak mobil cihazlara indirilebiliyor.

TEKNO AKIL HER YERDE


Fazla tıraşı kes!

Gillette, erkeklerin tıraş bıçağının yüzlerine tam olarak temas etmesini sağlamak için yaptığı istemsiz yüz hareketlerinden esinlenerek 20 yıllık Ar-Ge çalışmasının ardından Flexball teknolojili yeni Fusion ProGlide’ı geliştirdi. Tıraşta maksimum temas çağını başlattı. FlexBall teknolojili yeni Fusion ProGlide, öne, arkaya ve yanlara doğru dört yönlü hareket özelliğine sahip sapıyla yüz kıvrımlarına meydan okuyor ve ardında tek bir kıl bile bırakmıyor. Gillette’in en ince, düşük dirençli kaplamalı bıçakları hem asılma ve çekmeyi azaltıyor hem de daha az eforla sakalın kesilmesini sağlıyor.

Nakışı ‘bellek’le taşıyor

Dikiş makineleri de teknolojiden nasibini alıyor. Nakış ve dikişle ilgilenenler artık motiflerini artık kolayca taşıyabilecek. Singer’in Legacy Se 300 modeli, nakış ve dikişte çeşitli seçenekler sunuyor. USB bellek bağlantısı ise nakış işlenebilmesini sağlıyor. Yeni makine modeli, 250 dekoratif değişik desenle yaratıcı nakışlar işlenmesini sağlıyor.
USB bağlantısı sayesinde dileyen hanımlar, başkasında görüp beğendikleri nakışları kendi makinelerine transfer edebiliyor ya da başkasına verebiliyor. Aynı şekilde bilgisayarlarına internetten indirdikleri motifleri de USB ile dikiş makinelerine aktararak kullanabiliyor. Legacy Se 300, 250 değişik dikiş ve dekoratif desen yapabilen, 6 farklı yazı karakteri ve 2 adet nakış kasnağı bulunan ürün, art arda desen kombinasyonu gerçekleştirebilme özelliğine de sahip.

Işığa akıllı ayar

Viko’nun, yeni nesil elektrik anahtarı Novella S modeli ise hissetme teknolojisini yaşam alanlarına taşıyor. Elektrik anahtarında açma kapama devrini sona erdiriyor. Novella S, ışığın seviyesini gösteren mavi LED göstergesi ve hassas anahtarıyla bir dokunuşla odadaki ışığın seviyesini ayarlıyor.
Anahtar yüzeyinde parmağınızı aşağı ya da yukarı hareket ettirerek ışık seviyesini ayarlayabiliyorsunuz. Işığın seviyesindeki değişim yine anahtar üzerindeki LED’den görülebiliyor. Novella S, elektrik tasarrufu da sağlıyor. Ayrıca düğme yüzeyine kısa süreli bir temasla geçiş yapabileceğiniz, zaman gecikmeli anahtar fonksiyonu ile ışık kaynağı kapandıktan sonra bile yolu aydınlatabiliyor.

‘Yeni yılda ÖTV zammı tehlikesi’

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Sinan Ekşi, 2015 yılı verilerine bakıldığında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödenmeden satılan cep telefonlarının yıllık 800 binli rakamlara ulaştığını savundu.

En az 120 TL olan ÖTV’ye karşın vergisinden daha düşük fiyatlara satılan cep telefonlarında artış olduğunu belirten Ekşi, şu görüşleri dile getirdi:

“Ayrıca yolcu beraberinde KDV ve ÖTV’siz gelen cihaz sayısında da artış var. Tüm bunların üzerine cep telefonu satışlarına yönelik kredi kartına taksit yasaklaması ve kurlarda yaşanan artışın fiyatlara yansımasıyla bu yıl cep telefonu satış adetlerindeki beklentiler gerçekleşmedi. Önceki yıllarda satış adetleri 13 milyonun üzerindeyken 2015’de satışların bu rakamın altında kalacağı görülüyor.

4 milyar TL vergi

Bu nedenlerden dolayı cep telefonu satışlarından beklenen vergi gelirine ulaşılamadığı için yeni yılda cep telefonlarına ek vergiler geleceği söyleniyor. Yüksek vergi oranları bir kısım tüketicileri kayıt dışına itiyor. Kayıt içinde kalanları ise fazlaca vergi ödemek durumunda bırakıyor. Oysa vergi oranlarında artış yerine, yapılacak düzenlemelerle ÖTV ve KDV kaybının önüne geçilerek, 2015 yılındaki cep telefonu satışlarından elde edilenden yaklaşık 4 milyar TL’nin üzerindeki ÖTV ve KDV’den daha fazla verginin toplanması, vergi oranlarını azaltarak dahi mümkün görünüyor.”

YENİ YAYIN

TV’ler 4K olacak


Tivibu, HD’nin 4 katı net görüntü sunan 4K yayın teknolojisi dönemini başlatıyor. Tivibu, Beko ile yaptığı işbirliğiyle TV’ye entegre modül kullanılarak tüm uyumlu Beko Ultra HD TV’lerde 4K yayınların izlenmesine olanak sağlıyor. Bu gelişmeyle, Türkiye’de ilk defa harici bir uydu alıcı ve kumanda olmadan, hızlı ve kolay kurulum ile 4K yayın kullanıcılara sunulmuş olacak. İlk 4K yayınını lider TV üreticilerinden Beko ile yapan Tivibu, diğer TV üreticileriyle işbirliklerini sürdürecek. Türk Telekom Grubu TV Genel Müdür Yardımcısı Çağrı Dönmez, Grup’un güçlü altyapısı ve teknolojisiyle, televizyon izleme deneyimini tamamen farklılaştıracaklarını belirterek, “2016’da 4K maç yayınlarını yaygınlaştırıp, dizi, film ve belgesellerle 4K içeriklerimizi zenginleştirmeyi ve bu yayınları herkese ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

TEKNO AKIL HER YERDE
YENİ ÜRÜN

A serisine üç üye geldi

Samsung’un yeni Galaxy A serisi tanıtıldı. A7 5.5 inç, A5 5.2 inç, A3 ise 4.7 inç’lik ekrana sahip. Galaxy A, hem parlak hem de net fotoğraf ve videolar için gelişmiş bir kamera sistemi ile dikkat çekiyor. Bu sistem, fotoğraflarda bulanıklığı önlemek için Optik Görüntü Sabitleme (OIS) teknolojisini ve karanlık ortamlarda en iyi fotoğraflar için hem ön hem de arkada F1.9 lens barındırıyor.
Samsung’un Hızlı Başlat özelliği sayesinde ana sayfa düğmesine tıklandığında kamera bir saniyeden kısa bir sürede açılıyor. Kullanıcılar Wide Selfie, Palm Selfie ve Güzelleştirme Efektleri gibi özelliklerle en iyi selfie’lerini de çekebiliyor.
YENİ OYUN

Swatch’tan yılbaşı oyunu

Swatch, yılbaşına özel tasarladığı saatin yanı sıra yılbaşı ışıltısına bir de online oyunu ile eğlence katmayı da hedefliyor.
‘Snowman in Vegas’ adlı oyunda kardan adamın erimemesi için uğraşıyorsunuz. https://xmas.swatch.com/tr adresinden oynanabilen oyun, Swatch renkliliği ve yaşam enerjisine sahip. Kardan Adam’ın Vegas’ta keyfi yerinde ancak sıcaklardan uzak durup, serin kalması, erimeden Kuzey Kutbu’na dönmesi gerekiyor. Swatch severler ona yardım edip, oyuna katıldıkça bir de Swatch yılbaşı özel saati Lucinfesta kazanma şansı elde ediyor. Firma yetkilileri herkesi oyuna davet ediyor.