Ekonomi Tekno şov başlıyor

Tekno şov başlıyor

26.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Tekno şov başlıyor

Tüketici elektroniği şovu IFA 2018 için geri sayım başladı. 31 Ağustos - 5 Eylül arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenecek şova mobil, ev elektroniği, giyilebilir ve akıllı ev teknolojileri damga vuracak.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği şovlarından biri olan IFA 2018 başlıyor. 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde açık kalacak olan şova mobil, ev elektroniği, giyilebilir ve akıllı ev teknolojileri damga vuracak. Dünyanın önde gelen tüketici elektroniği ve ev elektroniği firmaları rekor sayıda yeni ürün lansmanı yapacak. Bu firmalar arasında Türk markalar, Beko, Grunding ve Vestel de bulunuyor.

Geçen yıl IFA 2017, 159 bin metrekarelik alanda düzenlendi ve 1.805 firma katıldı. IFA 2018 ise, daha fazla inovasyon ve ürün lansmanına sahne olacak. Fuara 100’den fazla ülkeden katılımcı bekleniyor. IFA 2018’de mobil, TV, giyilebilir teknoloji, akıllı ev, bilgisayar ve diğer alanlardak görücüye çıkaracak teknolojilere göz attık.

Haberin Devamı

Tekno şov başlıyor

MOBİL: Samsung genelde IFA’da Note serisini tanıtırdı. Ancak önceden lanse ettiği için bu fuarda mobil yerine ev elektroniği tarafında lansman yapması bekleniyor. Bixby 2.0 ve SmartThings platformunu tanıtabilir. Huawei’nin, Mate 20 Pro cep telefonunu tanıtması bekleniyor. Bir sonraki çipseti Kirin’i de duyurabilir. Alt markası Honor da büyük bir cep telefonuna hazırlanıyor. Bu telefon 6.3 inç’lik oyun pazarını hedefleyen Honor Play olabilir. Sony’den yeni cep telefonu modeli XZ3’ü görebiliriz. 48 MP’lik kamerası ve 5G özelliği bulunuyor. LG de cep telefonu tarafında bir yeniliğe imza atabilir. LG V40 ThinQ lansmanının duyurdu. Bu model LG V35 ThinQ’dan biraz daha gelişmiş bir model olabilir. Asus ve HTC de orta segmentte yeni cep modellerini görücüye çıkarabilir. Türk marka Vestel de Venus’un yeni modelini lanse edebilir.

GİYİLEBİLİR: Geleneksel olarak IFA, giyilebilir teknoloji hayranları için iyi bir fuar oldu. Bu yılki fuar için de duyduğumuz birkaç ön kulis var. Samsung lanse ettiği Galaxy Watch akıllı saatlerini sergileyecek. Giyilebilirdeki en büyük markalardan biri Fitbit. Yeni Charge 3 adlı akıllı bilekliği tanıtması bekleniyor. Cihazın dokunmatik ekranı ve su geçirmezlik özelliği geliştirilmiş durumda. Daha uygun fiyatlı bir akıllı bileklik de lanse edebilir. IFA 2018’in sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik gözlükleri konusunda da pek çok yeni modele sahne olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Tekno şov başlıyor

Televizyon sürprizleri

TELEVİZYONLAR: IFA her yıl yeni televizyon setlerinin lansmanına sahne olur. Bu yıl da farklı olmayacak. Bu yıl Samsung’dan mikroLED TV’leri görebiliriz. The Wall serisinde olduğu gibi OLED gibi kontrast ve renk üretimine sahip ancak gerçekte OLED değil. Philips’in de yeni ultra ince monitörlerini lanse etmesi büyük olasılık. Çok büyük radikal modeller olmasa da IFA 2018’de TV tarafında yeni sürprizler görebiliriz. Yeni OLED TV serileri gelebilir. Sony’nin de TV tarafında yeni bayrak modelini görebiliriz. Vestel ve Beko da fuarda yeni TV setlerini görücüye çıkaracak.

Tekno şov başlıyor

Akıllı evlere hazır olun...

AKILLI EV: Fuarda altıncı holde yer alan bu bölümde bu yıl Eve Systems, Honeywell, Huawei, Intel, Netatmo, Ring, Tado, Yale ve Z-Wave firmaları yer alacak. Ayrıca LG, Samsung, Sony, Harman ve Philips de kendi standlarında akıllı ev teknolojisini sergileyecek. Philips, akıllı ev tarafında ayna, lamba ve ışıklandırmalarını tanıtacak. LG ise, akıllı, internete bağlı ve yapay zekalı yatak odası mobilyalarını şovda görücüye çıkaracak. Styler giyim bakım sisteminin gelişmiş modellerini IFA 2018’de tanıtacak. LG Styler ThinQ ve LG Styler Mirrored Glass Door modelleri, giysileri daha temiz ve hijyenik tutarken, evdeki işlevselliği en üst düzeye çıkarıyor. LG Styler ThinQ’te kullanıcılar sadece sesleriyle cihazı kontrol edebilecek.