Ekonomi Teknosa'dan 9 ayda 27 milyon TL net kar

Teknosa'dan 9 ayda 27 milyon TL net kar

02.11.2021 - 15:23 | Son Güncellenme:

Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, bu yılın 9 ayında net karını yüzde 68 artırarak 27 milyon TL'ye çıkardı.

Teknosadan 9 ayda 27 milyon TL net kar

Teknosa'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, istikrarlı büyümesini sürdürerek başarı grafiğini yükseltmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

2020'yi son 20 yılın en başarılı performansıyla kapatan Teknosa, bu yılın 9 ayında da son 8 yılın en yüksek 9 aylık net karına ulaştı. Karlılıkta büyük bir sıçrama yapan Teknosa, net karını yüzde 68 artırarak 27 milyon TL'ye çıkardı.

9 ayda yüzde 35'lik büyüme ile 5 milyar TL ciroya ulaşan Teknosa, çoklu kanal deneyiminin önemli bir unsuru olarak sürekli yatırım yaptığı e-ticarette de 664 milyon TL ciro gerçekleştirdi.

Teknosa, üçüncü çeyrekte ise yüzde 18'lik büyüme ile 2 milyar TL ciro gerçekleştirirken, 29,5 milyon TL seviyesinde net kar elde etti. e-ticarette de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14'lük büyüme yakalayan Teknosa, 167 milyon TL'lik ciroya ulaştı.

"Teknosa'yı daha da ileriye taşıyacak adımları cesaretle atıyoruz"

Haberin Devamı

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Timur, çevik organizasyon yapısı, güçlü omnichannel modeli ve veri analitiği kabiliyetleri ile Teknosa'nın istikrarlı bir başarı yakaladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yeni Neslin Teknosa'sı adıyla başlattığımız kapsamlı dönüşüm programındaki kararlılığımız ve attığımız doğru adımlar bizi 2021 yılının ilk 9 ayında da başarılı bir performansa ulaştırdı. Dijitalleşme, büyük veriyi etkin kullanma ve müşteri odaklılık vizyonuyla önümüzdeki fırsatları değere dönüştürmeye devam ediyoruz. Teknosa'nın önünde çok büyük fırsatlar var. Bu çerçevede yeni büyüme alanlarını takip etmeye öncelik veriyoruz. Yeni ve sürdürülebilir yatırımlarla Teknosa'yı daha da ileriye taşıyacak adımları cesaretle atıyoruz. Değişime hızla adapte olan ve yenilik üretme tutkusu çok yüksek olan tüm Teknosa çalışanlarını bir kez daha kutluyorum. Teknosa'ya 1 Eylül itibarıyla genel müdür olarak atanan Sitare Sezgin'in özellikle elektronik perakendeciliği, perakendecilik, hizmet ve yeni nesil ödeme sistemlerini de kapsayan finansal hizmetler sektörlerindeki deneyimleri ile Teknosa'nın vizyonuna bundan sonra da büyük katkısı olacağına içtenlikle inanıyorum. Müşterilerimizin teknolojiye dair tüm ihtiyaçlarını en iyi deneyim ile sunmak, müşterilerimizin mutluluğu için her zaman daha fazlasını yapmak için çalışmaya devam edeceğiz."