Ekonomi Tekstil sektörü AB ile entegrasyona hazırlanıyor

Tekstil sektörü AB ile entegrasyona hazırlanıyor

16.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk tekstil sektörü Ege Bölgesi’nde sürdürülebilir ihracatın artması için çalışmalarını hızlandırdı. Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (ETHİB) tarafından “Tekstil Sektöründe Sürdürülebilir Rekabetin Geliştirilmesi” URGE projesi, 18 üye firmanın sürdürülebilirlik teması kapsamında kapasitelerini geliştirebilmek için Ticaret Bakanlığı desteğiyle yürütülüyor.

Tekstil sektörü AB ile entegrasyona hazırlanıyor

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, küresel ısınmayı sanayi öncesi seviyelerin 1,5°C üzerinde sınırlamak için küresel yenilenebilir enerji kurulu kapasitesinin 2030 yılına kadar üç katına çıkması gerektiğini hatırlatıyor.

Haberin Devamı

Eskinazi, “Kurumsal Karbon Ayak izi danışmanlık hizmeti düşük ya da sıfır karbon stratejisi belirlemenin ilk adımı olarak katılımcı firmalarımıza verildi. Sonraki bir adım olarak firmalarımızın müşterilerinden gelen talep ve ihtiyaç analizi sonuç raporumuza bağlı olarak LCA danışmanlık hizmeti veriliyor. Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı kapsamında oluşacak gelişmelere ve firmalarımızın diğer pazarlarda yaşanan sürdürülebilirlik ile ilgili uygulamalara ve gelişmelere hazırlıklı olabilmelerini amaçlıyoruz” dedi.