Ekonomi Tesla ticari araç işine de giriyor

Tesla ticari araç işine de giriyor

15.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’li elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın kurucusu Elon Musk, eylül ayında piyasaya elektrikli kamyon çıkaracaklarını, ayrıca 18-24 ay arasında bir süreçte de elektrikli pick-up üreteceklerini duyurdu.

Tesla ticari araç işine de giriyor

Milyarder işadamı geçen yıl, Tesla’nın otomobil üretiminin ötesine geçmek istediğini söylemişti. Analistler ise şirketin aşırı talep karşısında siparişleri yetiştirememesinden endişeli. Musk, yeni kamyonun hangi büyüklükte olacağını belirtmezken, “otomatik pilot” özelliğine sahip olup olmayacağına ilişkin de bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

Tesla’nın orta fiyatlı “Model 3” aracı, 400 bin adet ön sipariş almış ve şirketin hisselerinde büyük artış sağlamıştı. Bu da, Tesla’yı ABD’nin en değerli otomobil üreticisi haline getirmişti.

Öte yandan Tesla, elektrikli kamyon piyasasına girecek ilk üretici olmayacak. Nitekim yeni kurulan ABD’li “Nikola” adlı şirket, hidrojen ve elektrikle çalışabilen TIR modelleri için ön sipariş almaya başladı. Mercedes ve Volvo gibi ağır ticari araç markaları ise, elektrikli TIR konseptlerini test etmekle meşgul. Pick-up sınıfında ise elektrikli seri üretim model şu sıralar neredeyse yok gibi...