Ekonomi THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor

THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor

03.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları (THY), dünyanın 6’ncı kıtası Avustralya’ya uçuşlara başladı.

THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor

Bayrak taşıyıcı, açılışa özel fiyatlarla kıtaya gerçekleştireceği uçuşlarını İstanbul Havalimanı- Singapur Changi Havalimanı- Melbourne Havalimanı rotasında icra edecek.

Haberin Devamı

Haftada 3 sefer

130 ülkedeki 346. varış noktası olan Melbourne’e haftada 3 sefer düzenleyecek olan bayrak taşıyıcı, her yıl binlerce ziyaretçiyi İstanbul-Melbourne güzergâhında uçurarak her iki ülkenin turizm ve ticaret hacimlerine katkı sağlayacak. Singapur aktarmalı düzenlenecek seferler ile THY, Melbourne Havalimanı’na uçuş gerçekleştiren tek Avrupalı havayolu olma özelliğine de sahip olacak.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat şunları söyledi:

“Bugün, bizim için önemli bir gün. Altyapı çalışmalarını başarıyla yürüttüğümüz Avustralya kıtasına ulaşma hedefimizin ve İstanbul’u dünyanın 6’ncı kıtası olan Avustralya ile buluşturmanın heyecanını yaşıyoruz. Melbourne uçuşları yalnızca Asya-Pasifik bölgesindeki varlığımızı güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda dünya insanlarını ve kültürlerini birbirine bağlama konusundaki kararlılığımızı da gösteriyor. Doğal güzellikleri ve misafirperver insanlarıyla Avustralya, kanatlarımız altındaki 130’uncu ülke ve 6’ncı kıta oluyor. Benzersiz uçuş ağımız ile misafirlerimize dünyayı keşfetme imkânı tanırken, hizmet kalitemizi de kıtalararası yaymaya ve geliştirmeye devam ediyoruz.”

Haberin Devamı

Gezginlerin odağında

Avustralya’nın Victoria eyaletinin başkenti ve en kalabalık şehri olan Melbourne, kültürel yapısı ve spor müsabakalarına ev sahipliği yapması yönüyle birçok yerli ve yabancı gezginin ilgisini çekiyor.

THY misafirleri, 19 Ocak-15 Nisan 2024 aralığında satın alacakları biletlerle 1 Mart-15 Mayıs 2024 arasında İstanbul’dan Melbourne’e 1199 dolara, Melbourne’den İstanbul’a ise 999 dolara seyahat edebilecek.

 

THY, Asya-Pasifik bölgesinde güçleniyor

İlk uçuş öncesi İstanbul Havalimanı'na gelen ve uçağın arkasından su dökerek THY uçağını Melbuorne'e uğurlayan Avustralya İstanbul Başkonsolosu Tony Huber, "Uzun bir rota olacak. Bu ilk uçuş için her şeyin en iyisini diliyorum" dedi.