Ekonomi TMSF, Dumankaya ve Fi Yapı’yı satıyor

TMSF, Dumankaya ve Fi Yapı’yı satıyor

04.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan FETÖ operasyonları kapsamında TMSF’ye geçen Dumankaya ve Fi Yapı’nın satılacağını söyledi.

TMSF, Dumankaya ve Fi Yapı’yı satıyor

Gülal, “Dumankaya ve Fi Yapı’nın satışı masada. Uluslararası firmayla görüşme halindeyiz. Onlar bitmemiş inşaatları tamamlayarak mağduriyetleri giderecek. Satışı da henüz taslak halinde” diye konuştu. Gülal, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, TMSF’de aktif büyüklüğü 1.5 milyar dolardan 100 bin TL’ye kadar toplam 981 firma bulunduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

FETÖ operasyonları kapsamında TMSF’ye devredilen Bank Asya’daki taşınmazların da iflas hükümleri çerçevesinde aktif-pasif dengesi gözetilerek masa idaresi tarafından tasfiye edileceğini kaydeden Gülal, Bank Asya’daki mevduat sahiplerine sigorta kapsamında ödenen 974 milyon TL’nin bir kısmının Bank Asya tarafından TMSF’ye ödendiğini ve kalan 610 milyon TL’lik tutarın da önümüzdeki günlerde ödeneceğini kaydetti.

Gülal, “İhtiyacı olan şirketlere kendi bünyemizden kaynak aktarıyoruz. Naksan Plastik Fabrikası’nı teminen 150 milyon lira kaynak aktardık” diye konuştu. Gülal, Adabank’ın satışı konusunda da, “11 kez satılması denendi. İslam Kalkınma Bankası’nın iştiraki ile görüşme devam ediyor. Henüz daha imza atmadık ama onlar ciddi alıcı. Muhammen bedel de karşı tarafla konuşuldu” dedi.