Ekonomi Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

15.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tofaş, çatısı altında bulundurduğu Alfa Romeo, Jeep ve Maserati markalarının yeni modelleriyle birlikte 2017 yılında gaza basmayı ve satışlarını artırmayı hedefliyor...

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Fiat markasıyla üretim ve ihracatta büyük başarılara imza atan Tofaş, distribütörlüğünü yaptığı lüks markalarla da vites büyütmeye ve “premium” araç pazarında payını artırmayı hedefliyor. Bu anlamda en önemli kozları da, Alfa Romeo, Jeep ve Maserati’nin yeni modelleri olacak.

Haberin Devamı

Alfa Romeo ve Jeep Marka Direktörlüğü’nün yanı sıra Ferrari ve Maserati’yi getiren Fer Mas’ın da müdürlüğünü yürüten Sinan Saip Bel, özellikle Alfa’nın yeniden yapılanma ve konumlanmaya gittiğini hatırlatarak, markadaki hareketlenmenin önümüzdeki dönemde hızlanacağını söyledi. Geçen yıl satışa sundukları makyajlanmış Giulietta’nın ardından sportif “4C” ve “4C Spider”ı getirdiklerini anlatan Sinan Saip Bel, “Geçen yılı yaklaşık 650 adetlik satışla kapattık. Bu yıl ise Giulia ve Stelvio modelleri, Alfa Romeo’ya güç katacak” dedi.

Markanın gelecek dönemde daha sofistike ve premium modellerle öne çıkacağını, hatta markayı Maserati’ye daha yakın konumlandırmaya başladıklarını belirten Bel, Giulia QV’de Ferrari altyapısı ve Maserati katkısına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Model atağı

Alfa Romeo’da yeni bir dönem başladığını anımsatan Sinan Saip Bel, “Giulia, Stelvio gibi yeni ve karakteristik modeller dikkatleri çekiyor. Bu gelişmeler markanın model atağının bir göstergesi. Alfa Romeo özelinde 2017 yıl sonu satış hedefimizi yaklaşık 750 adet olarak belirledik” dedi.

Yeni modellerin, yıla hareketli bir başlangıç yaptığını ifade eden Bel, “Kısa süre önceye kadar iki adet Giulia QV modeli satışı gerçekleştirirken bu rakam, fuardan hemen sonra 3’e ulaştı. Ayrıca yine İstanbul Autoshow’da sergilediğimiz Giulia Veloce modelinin de satışını gerçekleştirdik. Yeni ürünler müşterilerimiz, özellikle de test edenler tarafından beğeniliyor. Yılın son çeyreğinde Türkiye’ye gelecek Stelvio modelinin de, satışlarımıza pozitif etki sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Compass boşluk kapatacak

Yılın son çeyreğiyle birlikte satışa sunacakları yeni nesil Jeep Compass’ın, markanın model yelpazesindeki bir boşluğu dolduracağını söyleyen Sinan Saip Bel, 9 ileri otomatik şanzıman gibi özelliklere sahip Compass için ilk etapta 200 adetlik satış hedefi belirlediklerinin altını çizdi. Bel, Compass için şimdiden siparişleri almaya başladıklarını kaydederken “Grand Cherokee Trackhawk” modeli içinse Ocak 2018’de sipariş almaya başlayacaklarını anlattı. Bu modele olan ilgi ve beklenti tüm dünyada oldukça büyük olduğunu söyleyen Bel, bu performanslı model için Ferrari ve Maserati müşterilerinden talepler olduğunu sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Bu Transit tam ‘yaşamalık’

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Türkiye’de geliştirilen, ancak ABD kıtası için bu ülkede üretilen Transit, her geçen gün farklı bir kimlikle karşımıza çıkabiliyor. Bununla birlikte Amerika’da motorlu karavanların giderek daha fazla kişiyi cezbetmesi de, bu araçların satışlarına yansımış durumda.

İşte, yukarıda verdiğim iki ayrı ipucunu birleştirince, ortaya, fotoğraflarını gördüğünüz araç çıkıveriyor. Yıllardır Ford ile önemli bir işbirliği içerisinde olan karavan üreticisi Winnebago, Ford Transit’i temel aldığı iki yeni model piyasaya sürmüş.

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Transit’in kamyonet şasisi üzerine inşa ettiği büyük modele “Winnebago Fuse” adını veren firma, fotoğraftaki minibüs temelli modelini de “Pasea” olarak adlandırıyor. Her iki modelde de, yatak odasına dönüşebilen oturma odası bulunurken, aynı zamanda mutfak ve tam donanımlı birer banyo bulunuyor. Elbette içinde küvet beklemek, biraz hayal olabilir, ancak işlevsel olduğu kesin. Bununla birlikte yine her iki modelin soğutma ve ısıtma sistemleri, eğlenci sistemleri de unutulmamış... ABD’deki fiyatları, elbette içerisine konulan donanımlara göre değişkenlik gösteriyor. Ancak, en az 100 bin dolardan başladığı söyleniyor.

Haberin Devamı

Tabii, bu tip araçların Türkiye’de maalesef pek de rağbet görmediğini bilmek ve gözlemlemek ise üzücü...

Kendi rekorunu kıracak

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Ferrari ve Maserati’nin distribütörlüğünü yapan Fer Mas’ta, olumlu bir seyir olduğunu, özellikle Ferrari satışlarının hedeflendiği gibi gittiğini anlatan Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel, Maserati’de genişleme stratejisi uyguladıklarını anlattı. Bel, şöyle devam etti:

“Ankara ile bayilik yapılanmasını başlattık. Sırada Bursa ve Antalya bayileri var. Maserati’nin açılımı Ankara’da Birmot ile başladı. Bursa’da Mengerler ile işbirliği gerçekleştiriyoruz. Gaziantep, İskenderun, Samsun, Adana gibi şehirlerde ciddi müşterilerimiz var. Maserati’de satış adetleri olarak, bu yıl Türkiye’de ilk kez 3 haneleri geçeceğiz.”

Haberin Devamı

Superb 1 milyonu devirdi

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Skoda, ilk neslini 2001 yılında üretmeye başladığı “amiral gemisi” Superb’de 1 milyonluk üretim adedine ulaşmayı başardı. Adının kökenleri, 1934 yılına kadar uzanan Superb, markanın Octavia’dan sonra en önemli modelleri arasında bulunuyor. Superb, ilk neslinde 136 bin, 2. neslinde 618 bin 500 adetlik satışa ulaşan Superb’in güncel versiyonu, 250 bin adetlik satışa ulaşmış durumda. Türkiye’de de büyük ilgi gören Superb, pazara sunulduğu Temmuz 2015 itibariyla yaklaşık 12 bin adet satıldı.

Çek Cumhuriyeti’ndeki Kvasiny fabrikasından çıkan 1 milyonuncu Superb, “Laurin & Klement” donanımına sahip Superb Sedan oldu. Yeni Superb, Çek Cumhuriyeti’nin yanı sıra Skoda’nın Hindistan ve Çin’deki fabrikalarında da üretiliyor.

Yeni i30’a tasarım ödülü

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

Hyundai, Türkiye’de de 75 bin 950 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulan yeni i30 modeliyle tasarım ödüllerini toplamaya devam ediyor. Ünlü Alman “IF Design Yılın En İyi Tasarımı” ve “Pin Up Estetik Tasarım” ödüllerini alan yeni i30, son olarak da “Red Dot Design” tarafından taçlandırıldı. Hyundai, böylelikle tasarım konusundaki başarısını bir kez daha kanıtlamış oldu. Marka, 2014’te i10 ve Genesis, 2015’te i20 ve Sonata ve 2016’da da IONIQ ile en iyi tasarım ödüllerinin sahibi olmuştu.

Yeni nesil tasarım ödüllü i30, Türkiye’de 1.4 lt yeni nesil turbo beslemeli benzinli motorla öne çıkarken, aynı zamanda 1.6 lt dizel seçeneğine de sahip. Her iki motor seçeneğinde 6 ileri manuel ve 7 ileri DCT otomatik şanzıman seçeneği bulunurken, 7 yıl ya da 80 bin km garantiyle satılmakta.

Performans ve düşük tüketim

Toyota’nın en güçlü hibrit motora sahip modeli RAV4 Hybrid, yüksek peformans ve düşük yakıt tüketimiyle D-SUV segmentinde yeni bir sayfa açıyor. İlk kez hibrit teknolojisiyle sunulan RAV4, indirimiyle birlikte 173 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Tofaş ‘lüks’te de gaza basacak...

İkisi elektrikli diğeri de 2.5 lt’lik benzinli toplam üç motora sahip olan ve 200 beygirlik güç üretebilen RAV4 Hybrid, bu sayede Toyota’nın en güçlü hibrit modeli olarak dikkati çekiyor. RAV4 Hybrid, fabrika verilerine göre 100 km’de ortalama 5.1 lt yakıt tüketirken, aynı zamanda 0’dan 100 km/s hıza sadece 8.3 saniyede çıkıyor.

Dört tekerlekten çekiş özelliğine de sahip RAV4 Hybrid, tercihe göre “Sport”, “Eco” ve “Elektrikli” modlarda kullanılabiliyor.