Ekonomi Togg'un yeni modeli ne zaman piyasaya girer? İşte merak edilen sorunun cevabı

Togg'un yeni modeli ne zaman piyasaya girer? İşte merak edilen sorunun cevabı

09.01.2024 - 08:21 | Son Güncellenme:

TOGG'un X platformu üzerinden paylaştığı yeni modelinin tanıtım videosu sosyal medyada büyük ilgi gördü. Peki yeni model menzil daha uzun mu olacak? Araç piyasaya ne zaman çıkacak? İşte en çok merak edilen soruların cevabı...

Milliyet.com.tr/ÖZEL Togg'un merakla beklenen sedan modelinden ilk görüntüler paylaşıldı. Sosyal medya hesabından paylaşılan görüntüler büyük beğeni aldı. Las Vegas'ta 9-12 Ocak'ta düzenlenecek CES 2024'te görücüye çıkması beklenen yeni modelin, daha önce açıklanan model isimlendirme sistemine göre "T10S" olarak piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor. Peki yeni model menzil daha uzun mu olacak? Araç piyasaya ne zaman çıkacak? İşte en çok merak edilen soruların cevabı...

Haberin Devamı

‘CİDDİ TALEP VE İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR’

Konuyla ilgili milliyet.com.tr'ye açıklamalarda bulunan İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şu ifadeleri kullandı: “TOGG, 2023 yılının 8 aylık sürecinde, 20.000 satış adediyle EV pazarını domine eden C-SUV modeli T10X ile çok ciddi bir talep ve ilgi görmeye devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır sosyal medya hesabından TOGG’un heyecan uyandıran sedan modeli için paylaşım yaparak, yeni modelin dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı olan ve ABD’de düzenlenen CES’te yerini alacağını duyurdu.

Toggun yeni modeli ne zaman piyasaya girer İşte merak edilen sorunun cevabı

YENİ MODEL NE OLACAK?

Özellikle yapay zeka, otonom araçlar ve yapay zekaya dayalı sistemler gibi pek çok vizyoner teknolojinin bulunduğu fuarda TOGG’un yeni modelinin yer alıyor olması, yerli markamızın uluslararası arenada da adından söz ettirmesi ve yabancı pazarlara giriş için de oldukça önemli ve etkili bir adım olacaktır. Paylaşılan videoda yeni modelin adı T10 olmasına rağmen, kamuoyunda T10S olarak açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

YENİ MODELDE MENZİL DEĞİŞECEK Mİ?

Ev otomobiller her geçen gün değişerek gelişiyor. Sunulan akıllı teknolojilerin yanında menzil konusunda da oldukça yol katedilen Ar-Ge çalışmaları mevcut.

Yeni modelin önümüzdeki birkaç sene içerisinde üretime başlayacağı öngörülürse, geçen süre zarfında menzil ve şarj süresi noktasında oldukça önemli ilerlemeler hayata geçirilebilir.

HANGİ YENİLİKLER BEKLENİYOR?

Yeni nesil otomobiller ve özellikle elektrikli araçlar otomobilden ziyade hayatımızı kolaylaştıran birer akıllı cihaz haline geliyor. Tıpkı geçmişte cep telefonlarının değişerek pek çok işleviyle hayatımızın önemli bir parçası olması gibi, otomobiller de sadece bir ulaşım aracından çok günlük hayat akışımızda işlevsel hale gelmeye başladı. Yeni modelde teknoloji ve bu anlamda işlevsellik olarak pek çok özellik görebiliriz. Öte yandan menzil ve şarj süresi gibi konularda da yeni teknolojiler ve kullanışlı çözümler sunulabilir.

YENİ MODEL NE ZAMAN PİYASAYA GİRER?

Sanayi Bakanımız sayın Fatih Kacır daha önce yaptığı açıklamada yeni modelin 2024 yıl sonunda tanıtılacağı ve 2025 yılında üretime başlanacağını duyurmuştu. Açıklanan planlama dahilinde yeni model sedan yerli otomobilimizi 2025 yıl ortalarında yollarda görebiliriz.”