Ekonomi ‘Tüm gücümüzle çalışmaya devam’

‘Tüm gücümüzle çalışmaya devam’

30.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk iş dünyası 13. Cumhurbaşkanlığı sonuçlarını değerlendirdi. Özellikle belirsizlik döneminin sona erdiğini belirten iş dünyası temsilcileri, yeni döneme ilişkin beklentilerini de dile getirdi.

‘Tüm gücümüzle çalışmaya devam’

EKONOMİ SERVİSİ - Seçim sonuçlarını değerlendiren Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, yeni dönemde Türkiye’nin önemli gündemlerinden birisinin de istikrar içinde dengeli ekonomik kalkınmanın devamı olacağına işaret etti. Olpak, “İş dünyası olarak, seçim gündemi sonrasında, her zaman olduğu gibi daha fazla yatırım ve ihracat yapmaya, katma değer ve istihdam üretmeye, ülkemiz için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ticari diplomasi faaliyetlerimizle dış ekonomik ilişkilerimizi dünyanın dört bir yanında daha fazla sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Engin Aksoy ise “Ülkemizdeki doğrudan uluslararası yatırımların yüzde seksen beşini temsil eden derneğimiz ekonomimizin sürdürülebilir bir şekilde büyümesi, katma değerli uluslararası doğrudan yatırımların ülkemize çekilmesi ve ülkemizin rekabetçiliğinin artırılması hedefiyle yatırım ortamının iyileştirilmesine yönelik olarak oluşturulacak politikalara katkı sağlayarak daha güçlü bir Türkiye için yeni dönemde de şevkle çalışmaya devam edecek” diye konuştu.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, “Vakit, hayallerimizdeki kalkınmış Türkiye’ye odaklanmanın vaktidir. Ve ülkemizin hızla asli gündemi olan ekonomiye dönmesi gerekmektedir. Yarının Türkiye’sini ve umudu inşa etmek için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal refaha katkı

Türkiye Girişimci İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral seçim sonuçlarını değerlendirdiği açıklamasında, iş dünyası olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gerçekleştirilecek atılımların destekçisi olacaklarını dile getirdi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya ise, “Bu süreçte ülkemizin ekonomik, toplumsal ve sosyal refahına katkı sağlamak için üretimimizi ve ihracatımızı artırmamız gerektiğine inanıyoruz. Daha fazla üreterek enflasyonu aşağı çekebilir, daha fazla ihracat yaparak cari açığımızı düşürebilir ve oluşturduğumuz katma değerle iş gücümüzü artırabiliriz” dedi.

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Yıldırım, “Dünyanın ekonomik ağırlığının batıdan doğuya kaydığı bir dönemde jeostratejik ve ekopolitik anlamda en kritik merkezlerden biri haline gelen ülkemizin Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bundan sonra da demokrasi, adalet ve hukukun ışığında atacağı adımlarla büyüyüp kalkınacağına inanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Gündem ekonomi

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, Türk seçmeninin tercihini yaptığını, bundan sonraki süreçte hükümetin hızla kurulmasını ve uluslararası camianın güvenini tesis edecek adımların ivedi şekilde atılmasını, gündemin ekonomi ve ihracat olmasını beklediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Başkanı Müberra Eresin, “Milletimiz, Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünü kutladığımız bugünlere nasıl gelindiğini ve ikinci yüzyılında bağımsızlığımızın ve bölünmez bütünlüğümüzün daha güçlendirilmesi, daha huzurlu, daha mutlu ve daha müreffeh bir Türkiye için iradesini sandığa yansıtmıştır. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize ve turizm sektörümüze hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte belirsizlik ortamının sona erdiğini belirterek, “Artık tüm enerjimizi ve gücümüzü işimize odaklamalıyız” diye konuştu.

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nden (KAGİDER) yapılan açıklamada, “Şimdi ülkemizin gündemindeki temel sorunların çözümü için kararlı ve hızlı adımlar atılması zamanı gelmiştir. Sürdürülebilir kalkınma sürecine girmiş, yatırımlar için cazip, müreffeh bir Türkiye yaratmak hedefiyle harekete geçilmelidir” denildi.

Haberin Devamı

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, “Artık, ülkemizin geleceğine, temel meselelerimize odaklanma tam zamanı. Yerel zincirler olarak, yerel üretimi desteklemek ve yerli markalarımızı güçlendirmek için çaba sarf edeceğiz” dedi.