Ekonomi Türk sporu için en havalı imza!

Türk sporu için en havalı imza!

28.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Havacılık sektörünün lideri Türk Hava Yolları (THY), Türk sporuna uzun yıllardır devam eden desteğini 10 spor federasyonu ile imzaladığı iyi niyet sözleşmesi ile sürdürdü.

Türk sporu için en havalı imza

Türk sporunun uzun yıllardır en önemli destekçilerinden olan Türk Hava Yolları (THY), sponsoru olduğu spor federasyonlarının yöneticilerinin katılımıyla Çırağan Sarayı’nda bir araya geldi. THY ve federasyon temsilcileri arasında gerçekleşen etkinlikte Türk sporunun gelişimine katkı sağlayacak fikirler ve projeler üzerinde görüş alışverişi yapıldı.

Haberin Devamı

Güçlü bir desteğin yeni başarıları getirdiğine inanan Türk Hava Yolları’nın geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye’de ve dünyada sporun önde gelen destekçisi olmaya devam ettiği vurgulandı. Bayrak taşıyıcı, Türk sporunun ve sporcularının bilinirliğini dünyanın dört bir yanına taşıyor ve başarı anlamında yükseltmeye katkı sağlıyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı açıklamada, “Ülkemizin spor alanındaki başarılarının daha da yükseklere çıkması için çalışan federasyonlarımızla ülkemizin en değerli markası ve bayrak taşıyıcı havayolu markası olan bizim mecralarımız farklı olabilir ancak hedeflerimiz aynı. Milletimize hizmet etmek, onları gururlandırmak ve birleştiriciliği temel alarak insanlığın iyiliğine katkı sağlamak. Ülkemizin bayrak taşıyıcı hava yolu markası olarak her zaman sizin yanınızda olacağız, sizinle birlikte uçacağız, hep birlikte sevineceğiz” dedi.

Haberin Devamı

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı konuşmada, bir dönem kendisinin de THY’de yönetim kurulu üyeliği görevini üstlendiğini hatırlatarak Türk futbolu ve sporuna yapılan bu değerli katkının önemine işaret etti.

THY ile 10 spor federasyonu arasında imzalanan iyi niyet sözleşmesinin ardından konuşan TBF Başkanı Hidayet Türkoğlu, “Türk basketbolu için bu zamana kadar yaptığımız her anlaşma bizim için çok değerli ama THY ile yaptığımız anlaşma parayla ölçülemeyecek bir değerde. THY, verdiği destekle milli takımlarımıza çok büyük değer katıyor” dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, “Dünya markası olan THY’nin engelli çocuklara sahip çıkmasının mutluluğunu, gururunu yaşıyoruz. Bugün daha güçlüyüz, bütün özel sporcular ailesi adına THY’nin bütün çalışanlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Etkinlikte diğer federasyon başkanları da atılan bu imzalar sayesinde yeni madalyalar ve şampiyonlukların geleceğine vurgu yaptı.

‘Çok önemli bir adım’

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, “Bugün burada Türkiye’nin en değerli dünya markası THY ile yapacağımız sponsorluk anlaşması için çok mutluyuz. THY’nin Türk sporuna verdiği destek Türk sporunun kalkınması için çok önemli bir adımdır. Bu desteğin artarak da devam etmesini temenni ediyoruz çünkü Türkiye’de sponsor bulmak cidden çok zor. THY’nin desteği bizler için çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Türk sporu için en havalı imza

10 federasyon ile tarihi tören

Lansmana Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şahin Gürkan, Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Hasan Engin Tuncer, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Başkanı Muaz Ergezen, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç katıldı.