Ekonomi Türkiye, bölgesinin işletme okulu merkezi

Türkiye, bölgesinin işletme okulu merkezi

02.03.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sorbonne Üniversitesi’ni İstanbul’a taşıyan BMI Business School International Executive MBA Programı’na üçüncü dönem için başvurular başladı. Programa bölge ülkelerden yoğun ilgi var.

Türkiye, bölgesinin işletme okulu merkezi

BMI Business School İstanbul ve Paris Sorbonne Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen International Executive MBA Programı’nın üçüncü dönemi için başvurular başladı. Türkiye’de ilk kez 2022 yılında hayata geçirilen programın yeni dönemi için adaylar 1 Temmuz 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecekler.

Haberin Devamı

International Executive MBA Programı, hızla değişen global iş dünyası ve rekabet ortamında, iş dünyasının liderlerine stratejik ve vizyoner bir bakış açısı kazandırmayı hedefliyor. Yöneticiler için işletme yüksek lisans derecesine sahip bir diploma programı olan International Executive MBA, 14 ders modülü ve bitirme tezinden oluşuyor. 14 modülün 11’i İstanbul’da, ikisi Sorbonne Üniversitesi’nde ve biri de Prag Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştiriliyor.

Türkiye, bölgesinin işletme okulu merkezi

Hasan Altunkaya

SEÇKİN AKADEMİSYENLER

Programda; yöneticiler için ekonomi, hukuk, kurumsal finans gibi temel eğitimlerin yanı sıra dijital çağda yönetim bilişim sistemleri, kültürlerarası yönetim, girişimcilik ve liderlik gibi modüller bulunuyor. Eğitimler; Sorbonne Business School, Georgetown Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, ODTÜ, İTÜ ve İstanbul Üniversitesi gibi üniversitelerde görev yapan akademisyenler tarafından veriliyor.

Haberin Devamı

Türkiye’den katılımların yüksek olduğu programın ilk iki dönemi Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkelerden de yoğun ilgi gördü. 

BMI Business School İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hasan Altunkaya, “Hız ve değişim çağında verimli ve etkili bir eğitim veren program, Türkiye’nin yanı sıra yakın coğrafyasında bulunan ülkelerden nitelikli iş insanlarını da ülkemize çekiyor. Türkiye sınırları dışından gelen başvurular, ülkemizin kendi bölgesinin ‘’işletme okulu’’ merkezi haline geldiğini gösteriyor” dedi.

İş dünyasına yönetici yetiştiren ülke

Programın 2022 ve 2023 yılındaki ilk iki dönemine, Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Irak, Özbekistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır gibi ülkelerden 100’ün üzerinde şirket yöneticisi başvurdu. Türkiye’nin ve yakın coğrafyasının lider firmalarından orta ve üst düzey yöneticiler, önemli aile şirketlerinin ikinci nesil yöneticileri ve genç girişimcilerden oluşan katılımcılar, işletme yüksek lisans eğitimi için bu programı tercih etti. Halihazırda devam eden birinci dönem sonunda başarılı olan katılımcılar bu yıl mayıs ayında Paris Sorbonne Üniversitesi’nde düzenlenen törenle diplomalarını alacaklar.