Ekonomi Türkiye, FAO ile anlaşma yeniledi

Türkiye, FAO ile anlaşma yeniledi

04.06.2014 - 15:57 | Son Güncellenme:

Türkiye, BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile ortaklık programı kapsamında gıda ve tarım alanında kullanılmak üzere 10 milyon dolarlık yardımda bulunacak.

Türkiye, FAO ile anlaşma yeniledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile FAO Genel Direktörü Da Silva "FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi Ev Sahibi Ülke Anlaşması"nın yenilenmesine ilişkin tamamlayıcı anlaşma metnini imzaladı.

Haberin Devamı

İmza töreninde konuşan Da Silva, ortaklık programının, katılımcıların bütün beklentilerini karşılayacağına ve Türkiye'nin bölge ülkelerin yararına olacak şekilde sürdürülebilir gıda güvenliği konusunda katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.

Da Silva, Türkiye'nin sert kabuklu yemişlerden, meyvelere ve çaya kadar dünyanın ana tarımsal üretim yapan ülkelerinden biri olduğunu anlattı. FAO ile ortaklık programı kapsamında Türkiye, mevcut 7 Orta Asya ülkesi, bazı Balkan ve Afrika devletlerinde uygulanacak projeler için gıda ve tarım alanında kullanılmak üzere 2007-2011 arasında yapılan 10 milyon dolar yardıma ilave olarak 10 milyon dolarlık yardımda daha bulunacak.

Türkiye; Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan'ı kapsayan FAO Orta Asya Alt Bölge Ofisi (FAO-SEC) ülkelerinde uygulanacak projeler için yardım yapacak.

Haberin Devamı

Yeni anlaşmayla programda yer alan ülke sayısı tarafların mutabakatıyla artırılacak ve yeni dönemde bazı Balkan ve Afrika ülkelerinde de program kapsamında uygulanacak projeler desteklenecek.