Ekonomi Türkiye Varlık Fonu’nda yeni dönem

Türkiye Varlık Fonu’nda yeni dönem

10.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Salim Arda Ermut oldu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Zafer Sönmez görevinden alınarak, yerine Salim Arda Ermut atandı.

Türkiye Varlık Fonu’nda yeni dönem

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi eski Başkanı olan Ermut, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olduktan sonra 2005 yılında Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri oldu.

Yatırım kazandırdı

2005’te uzman olarak katıldığı Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nda çeşitli yöneticilik görevlerinin ardından 2015’te Başkanlığa atandı. Bu görevlerinde Türkiye’ye çeşitli uluslararası doğrudan yatırımların kazandırılmasında rol oynayan Ermut, 2015 - 2019 yılları arasında Viyana Ekonomik Forumu’nda ve Dünya Yatırım Ajansları Birliği’nde (WAIPA) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Türk Hava Yolları (THY) ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyesi olan Ermut, 2018 - 2020 yılları arasında TVF Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmıştı.