Ekonomi Türkiye’yi glutensiz ürün üssü yapacak

Türkiye’yi glutensiz ürün üssü yapacak

08.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Özel beslenme ihtiyacı olanlar için glutensiz gıda üretimi yapan İtalyan firması Dr. Schär, Türkiye’deki ilk fabrikasını açtı.

Türkiye’yi glutensiz ürün üssü yapacak

İstanbul-Sancaktepe’deki fabrikanın açılış töreninde konuşan Dr. Schär Türkiye Genel Müdürü Özgür Erdoğan, üretimlerini iç pazara vermenin yanı sıra yakın civardaki ülkelere ihracat da gerçekleştireceklerini belirterek, “Türkiye’yi glutensiz ürün üretim üssü yapmayı hedefliyoruz” dedi. İlk etapta ekmek çeşitleri, un karışımları ve bazı krakerleri üretmeye başladıklarını kaydeden Özgür Erdoğan, yerel lezzetleri üretmeye dönük çalışmalar yapacaklarını da söyledi.

Haberin Devamı

100 yıllık marka

Erdoğan, “Faaliyete geçirdiğimiz fabrikamızla birlikte ülkemizin ihracat potansiyeline de katkı sunmaya başladık. Halihazırda Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Kıbrıs, Cezayir, Irak, Pakistan ve Ürdün’e glutensiz gıda ihracatı yapıyoruz. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesini hedefliyoruz. Amacımız, Türkiye’yi glutensiz gıda için de bir üs haline getirmek” diye konuştu.

1922 yılında temelleri atılan Dr. Schär markasının 40 yıldır glutensiz ürün ürettiğini belirten Dr. Schär Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Werner Strobl da 11 ülkede, 18 tesiste üretim yaptıkları bilgisini verdi. Strobl şunları söyledi: “Bizlerin görev olarak kendine addettiği şey, her zaman özel beslenme ihtiyaçları olan insanların günlük yaşamlarını iyileştirmek oldu. Bu nedenle Schär’ın Türkiye’deki fabrikasıyla glutensiz ürünlerin daha fazla insan için daha kolay ulaşabilir hale gelecek olması çok kıymetli. Hem buradaki ihtiyacı hem de Türkiye’nin coğrafi konumunu düşündüğümüzde, bu yatırımın çok yönlü fayda sağlayacağına inanıyoruz. Bu fabrikayla Schär, bir yandan toplum sağlığını gözetirken bir yandan da başladığı ihracat faaliyetleriyle ülke ekonomisine katkı sunacak. Bu aynı zamanda Schär’ın daha fazla ülkedeki glutensiz gıda ihtiyacına yanıt vermeye başlaması ve buradaki insanların yaşamlarına da dokunabileceği anlamına geliyor.”