Ekonomi Turnaoğlu, AmCham Türkiye Başkanı seçildi

Turnaoğlu, AmCham Türkiye Başkanı seçildi

19.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Amerikan Şirketler Derneği (AmCham Türkiye) 17. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı dün İstanbul’da gerçekleştirildi.

Turnaoğlu, AmCham Türkiye Başkanı seçildi

Toplantıda yapılan seçimle AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Procter&Gamble Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu seçildi. Turnaoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada, Türkiye ve ABD arasındaki ikili ekonomik ve ticari ilişkilerde hayata geçirebilecek güçlü bir potansiyel olduğunu vurgulayarak, “İkili ticaret ve yatırımların geliştirilmesinde köprü görevi gören AmCham Türkiye olarak, üyemiz Amerikan şirketleri ile birlikte yeni dönemde de ekonomik iş birliğini destekleyecek her türlü çalışmaya odaklanmayı sürdüreceğiz” dedi.

Çok sayıda ABD şirketinin Türkiye’yi bölgesel bir merkez olarak konumlandırdığını belirten Turnaoğlu şöyle devam etti:

“Biz de AmCham olarak yönetim kurulumuzun seçiminde bu sektörel çeşitliliği ve ABD şirketlerinde üst düzey roller üstlenen kadın-erkek yöneticilerimizin dengeli şekilde temsil edilmesini gözettik. Yönetim kurulumuzda temsil edilen sektörler arasında hızlı tüketim ürünleri, enerji, havacılık, ilaç ve tıbbi cihaz, gıda, tarım, teknoloji, lojistik, finans, endüstriyel üretim, kimya, turizm, e-ticaret, marka yönetimi/reklam, insan kaynakları, hukuk, mali danışmanlık ve araştırma yer alıyor. Danışma Kurulumuzda da eğlence, sanayi ve ilaç sektörleri bulunuyor.”

ABD İstanbul Başkonsolosu Daria Darnell de, “ABD ve Türkiye arasındaki temasların güçlü biçimde sürdürülmesi, her iki ülkede refah seviyesinin artırılmasında büyük önem taşıyor. İkili ticareti etkileyen güçlüklerin bir an önce giderilmesini temenni ediyoruz” dedi.