Ekonomi Uber’de yeni kaptan İranlı ‘Hosrovşahi’

Uber’de yeni kaptan İranlı ‘Hosrovşahi’

31.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cinsel taciz ve ayrımcılık suçlaramalarının ardından yatırımcıların baskısıyla istifa eden Uber kurucusu ve CEO’su Travis Kalanick’in yerine geçecek isim belli oldu.

Uber’de yeni kaptan İranlı ‘Hosrovşahi’

Online turizm piyasasının etkili oyuncusu Expedia’nin tepe yöneticisi Dara Hosrovşahi, 70 milyar dolarlık devin yeni kaptanı olacak. General Electric’in eski CEO’su Jeffrey Immelt ile Hewlett Packard Enterprise CEO’su Meg Whitman’la birlikte bu görev için aday olarak gösterilen Hosrovşahi, dünyanın en büyük araç çağırma servisini daha büyütmek için önemli bir rol üstlenecek.
Şirketin kurucularından olan Kalanick, bir çok skandalla adından söz ettirdikten sonra 20 Haziran’da istifa etmişti ardından Uber yeni CEO arayışına girmişti. Son yılarda 12 milyarlık özel yatırım elde araç paylaşım devi Uber yedi yıldır zarar etmekten kurtulamıyor. Yönetim kurulu yeni CEO’su ile uzun süredir bozulan imajını düzetmeye çalışacak.

Haberin Devamı

Online turizmci

1969 Tahran doğumlu Dara Hosrovşahi, 1978 İran Devrimi’nden sonra 9 yaşındayken ABD’ye yerleşen göçmen bir ailenin çocuğu. İran göçmeni olan Hosrovşahi, 2005’ten bu yana Expedia’nın Başkanı ve CEO’su olarak görev yapıyordu. Expedia.com da aynen Uber gibi dijital ortamdaki girişimleriyle gerçek dünyaya etki eden bir şirket konumunda. Hotels.com ve Orbitz gibi markalar Expedia’nın bünyesinde bulunan markalardan birkaçı. Şirket 23 milyar dolarlık tahmini değeriyle, 70 milyar dolarlık Uber’in yaklaşık üçte biri büyüklükte bulunuyor.