Ekonomi Üniversiteli apartmanıyla kâr beklentisini düşürdü

Üniversiteli apartmanıyla kâr beklentisini düşürdü

13.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Astay Gayrimenkul’un öğrenci ve akademisyenleri hedeflediği Academia Apartments 12 günde oldukça büyük bir satış hacmine ulaştı. Atilla Öztürk, bunun en önemli nedenlerinden biri olarak kaba inşaatın tamamlanmasından sonra satışa çıkmalarını göstererek, “Kâr beklentisini azalttık” dedi

Üniversiteli apartmanıyla kâr beklentisini düşürdü

Astay Gayrimenkul, Avcılar’daki yeni projesiyle 12 günde 92 konutluk satış hacmine ulaştı. Türkiye’de üniversite öğrencileri ve akademisyenlerini doğrudan hedef alan ilk proje olarak nitelendirilen Academia Apartments’ın hitap ettiği bir diğer kitle de yeni evli ve emekli çiftler. 1 Nisan 2011’de satışa çıkarılan 334 konuttan yaklaşık 92’si sahibiyle buluştu.
Aynı zamanda şirketin bir ay arayla satışa çıkardığı ikinci konut projesi olan Academia Apartments’da yaşam, Ekim 2011’de başlayacak. Avcılar’da, İstanbul Üniversitesi’ne 600 metre mesafede dört blok üzerinde yükselen proje hakkında konuşan Astay Gayrimenkul Genel Müdürü Atilla Öztürk, iyi bir satış performansı elde ettiklerini belirterek, geriye kalan kısmı da kısa bir süre içinde satacaklarını söyledi.

İnşaatın bitmesi ikna etti
Satışta bu performansa ulaşmalarının nedenlerini, “Çalışmalara Ağustos 2010’da başlayarak kaba inşaatı tamamladık. İnsanlar, alacakları konutu gördüklerinde ikna oldu” sözleriyle anlatan Öztürk, şöyle devam etti: “Konut fiyatlarını uygun bir noktada tuttuk. Şu anda satışı süren dairelerde metrekare satış fiyatı 1.850 ile 2.850 TL arasında değişiyor. Herkes otel konforunda, kaliteli ve güvenli konutlarda yaşamayı hak ediyor. İşte bu yüzden kâr beklentisini azalttık. Konforlu bir yaşamla iyi yatırım fırsatını buluşturuyoruz.”
Hitap ettikleri kitle hakkında konuşan Öztürk, akademisyenler ve öğrencilerin yanı sıra yeni evliler ve emekliler için de huzurlu bir yaşam sunan projenin dördüncü kattan itibaren deniz ve göl manzarasına sahip olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

HEPSİ 1+1 VE 2+1
Academia Apartments, Avcılar’da merkezi bir konumda yer alıyor. İstanbul Üniversitesi’nin hemen yanındaki projenin E-5’e uzaklığı 200 metre. Ayrıca Metrobüs’e 5, havalimanına ise 10 dakikada ulaşılabiliyor. Deprem Yönetmeliği’ne uygun, İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki akademisyenlerin kontrolünde yapılan inşaattaki dairelerin tümü 1+1 ve 2+1’lerden oluşuyor. Daireler ve fiyatları şöyle:

Zeytinburnu’nda da satışlar iyi
Astay Gayrimenkul, ilk projesi olan Zeytinburnu’ndaki OnaltıDokuz İstanbul’da ise 346 rezidansın satışını sürdürüyor. Projenin yüzde 71’ini oluşturan 247 dairenin sahipleriyle buluştuğu OnaltıDokuz İstanbul, lüks unsurlarıyla dikkat çekiyor. Metrekare fiyatlarının 4 bin 800 TL ile 13 bin TL aralığında değişen projedeki 1+1 daireler 93 metrekare ve fiyatları 656 bin ile 984 bin TL aralığında. 2+1 daireler 121 ile 126 metrekare arasında kullanım alanlarına sahip bulunurken fiyat aralığı ise 614 bin TL ile 1 milyon 527 bin TL arasında değişiyor. 3+1’lerde ise 161 ile 177 metrekare arasında yer alan konutlar, 875 bin TL ile 1 milyon 968 bin TL arasında fiyatlandırılmış durumda. Projede ayrıca dublex ve penthouse olmak üzere özel nitelikli daireler de var. Bunların fiyatları
6 milyon 400 bin TL’ye kadar ulaşıyor. Projenin en iddialı kısmı olan ‘suites’ ise henüz satışa çıkarılmadı.

Haberin Devamı

Üniversiteli apartmanıyla kâr beklentisini düşürdü

Bir bakışta Academia Apartments
Konum: Avcılar, İstanbul
Mimari tasarım: Tahsin Alpar (Alpar Mimarlık)
Başlangıç tarihi: Ağustos 2010
Teslim tarihi: Ekim 2011
Toplam arsa alanı: 15.000 metrekare
Toplam inşaat alanı: 36.946 metrekare
Konut sayısı: 334
Metrekare fiyatı: 1.850 TL - 2.850 TL
İstanbul Üniversitesi’ne uzaklığı: 600 metre


Kaba İnşaatı tamamladı satışa sonra başladı
Kaba inşaattan sonra satışa çıkarılan Modakent’te teslimler Ağustos 2011’de başlıyor. Gökçe, projeyi “Son derece şeffafız. Brüt-net metrekare karmaşasını gideriyoruz” sözleriyle anlattı

Yaşayanlar için önemli bir sorun haline gelen kent yaşamını, yeni gelişen lokasyonlarda kurduğu projelerle değiştirmek isteyen Modakent, bu yöndeki ilk büyük çaplı projesinde adres olarak Çekmeköy’ü belirledi. Firmanın ilgi çekici bir diğer yönü de dört ay sonra teslim etmeye hazırlandığı projede ‘brüt/net metrekare’ karmaşasını gidermek. Firmanın ilk projesinin adı da Modakent Çekmeköy olarak belirlendi.
Modakent Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Gökçe, izledikleri politikayı ‘şeffaflık’ sözüyle açıklayarak, “Alacağı daire tipine karar veren tüketicinin yapması gereken tek hareket, metrekare birim fiyatıyla alacağı dairenin metrekaresini çarpmak. Fiyatlarımız bu doğrultuda 107 bin TL’den başlayarak 407 bin TL’ye kadar uzanıyor. Bundan sonraki projelerimizde de sabit fiyat politikasıyla devam edeceğiz. Amacımız emlak sektörüne şeffaflık getirmek. Bu arada bölgedeki emsal projelere kıyasla çok daha uygun bir fiyat politikası izlediğimiz projeyle getirdiğimiz bir diğer yenilik de şerefiye farkının neredeyse tamamen ortadan kalkması” diye konuştu.

‘Hayal satmak istemedik’
15 milyon TL’lik mali boyutu olan projenin yedi blok üzerinde 227 konut olarak inşa edildiğini vurgulayan Gökçe, bir diğer amaçlarının da kent hayatına farklı bakış açısı getirmek olduğunu kaydetti. Projenin bulunduğu konum itibariyle güne dingin başlamak isteyenlerin tercihi olacağını söyleyen Gökçe, “İnşaatına Ağustos 2010 tarihinde başladığımız proje, kullandığımız özel tekniklerle öngörülen süreden daha hızlı tamamlanıyor. Tüketiciye hayal satmak istemediğimiz için satışa çıkmak için kaba inşaatın bitmesini bekledik. Ağustos 2011 tarihinde teslimlere başlayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

RAKAMLARLA MODAKENT
Konumu: Çekmeköy Taşdelen
Toplam arsa: 12.000 metrekare
Toplam inşaat: 35.000 metrekare
Blok sayısı: 10’ar katlı yedi blok
Daire sayısı: 227
Daire alanları: 72-241 metrekare
Fiyat aralığı: 107.000 TL-407.000 TL

Haberin Devamı

200 bin asansörde can güvenliği gündeme geliyor
Bu yıl 12. kez düzenlenen Asansör İstanbul 2011 Fuarı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’ün katılımıyla 14 Nisan’da açılıyor. 64 ülkeden 25 bin profesyonel ziyaretçinin katılımın beklendiği fuar, İstanbul Fuar Hizmetleri (İFO) ile Asansör ve Yürüyen Merdiven Sanayicileri Derneği (AYSAD)’ın desteği ile düzenliyor.
14 - 17 Nisan 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek asansör fuarı, daha fazla erişilebilirlik enerji verimliliği, güvenlik, performans ve konfor teması işlenecek. Buna ilave olarak ülkemizde bakım ve onarım gerektiren yaklaşık 200 bin asansörün bulunduğu göz önüne alındığında, modernizasyon çalışmalarının can güvenliği açısından taşıdığı öneme vurgu yapılacak. Fuarda asansör aksamı üreticileri, tedarikçileri, taahhüt firmaları, müteahhitleri, mimarları, mühendisleri ve emlak yatırımcıları gibi konuyla ilgisi olan tüm kesimler üç gün boyunca bir araya gelecek.

Haberin Devamı

Peşinatı 2012’ye öteledi yanına TV’yi de ekledi
Çorlu’da hayata geçirdiği 995 konutluk Armada City’den sonra 836 konutluk Armada City Plus’ın inşaatına planladığı tarihten önce başlayan Mimart Yapı, sıfır peşinatla yeni bir satış kampanyası başlattı. Başlattıkları kampanya doğrultusunda peşinatları Ocak 2012’de alacaklarını ifade eden Mimart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özdemir, kalan kısım için de kredi kullandırılacağını kaydetti. Özdemir, kampanyayı geliştirmedeki ana amacı ise, “İnsanların alım gücünü zorlamadan ödeme imkânı sunabilmek” sözleriyle anlattı.

Mutfağı döşemeyi sürdürüyor
Armada City’den konut satın alan müşteriler için mart ayından itibaren mutfak döşemeye başladıklarını, nisan başında buna 82 ekran LCD TV’yi de eklediklerini belirten Özdemir, yeni geliştirdikleri bu kampanya da eklendiğinde projenin cazibesinin daha çok arttığına dikkat çekti.
Özdemir, şöyle devam etti: “Nisan sonuna kadar sürecek olan kampanyada sözleşme sırasında peşinat almıyoruz. Yüzde 25’lik peşinatı Ocak 2012’ye kadar öteliyoruz. Kalan yüzde 75’lik kısım için ise Mimart Yapı’ya özel vade oranları ile banka kredisi kullandırıyoruz.”
Projedeki dairelerin 72 bin 500 TL ile 150 bin TL’lik fiyat aralığında değiştiğini belirten Özdemir, konut tiplerinin ise 64 metrekarelik 1+1’lerden 114 metrekarelik 3+1 konutlara kadar olduğunu ifade etti.

’Küçük otel yetmiyor büyük için imar değişsin’
The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, İstanbul’un simgelerinden tarihi yarımadada 600 civarındaki küçük ve butik tarzdaki otelin ihtiyaca cevap vermediğini savundu. Son yıllarda artan kültür turistine paralel olarak artık 50 - 100 odalı otellere ihtiyaç olduğunu ifade eden Arifoğlu, “Tarihi yarımadada ihtiyaç duyulan otellerini gerçekleştirilebilmesi için imar planının değişmesi önemli. Var olan plan ile ancak 15- 20 odalı butik oteller yapılabilir” diye konuştu.

‘Sokaklar eski binalarla dolu’
Diğer yandan genel yapıyı da eleştiren Arifoğlu, bölgede ana caddelerin şık olmasına rağmen, ara sokakların terk edilmiş, eski ve bakımsız binalarla dolu olduğunu kaydetti. Arifoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tarihi yarımadada ana caddeler güzel olmalarına rağmen ara sokaklarda durum hiç de iç açıcı değil. Bu kesimin ilgili merciler tarafından acilen elden geçirilmesi gerekiyor.”
Geçmişte İstanbul genelinde nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında yoğunluk yaşandığına işaret eden Arifoğlu, şu an neredeyse yılın 11 ayında yüksek doluluklar gerçekleştiğini kaydederek, “Bu yılın ilk çeyreğinde, İstanbul’a gelen turist sayısı, bir önceki yıla oranla yüzde 18 artış gösterdi” dedi.