Ekonomi Uraloğlu: Kış lastiği için kar yağmasını beklemeyin

Uraloğlu: Kış lastiği için kar yağmasını beklemeyin

26.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sürücülere zorunlu kış lastiği hatırlatmasında bulunarak, “Kış lastiğine geçmek için karın yağmasını beklemeyin” dedi.

Uraloğlu: Kış lastiği için kar yağmasını beklemeyin

ANKARA Milliyet - 1 Aralık 2023-1 Nisan 2024 tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu olduğuna dikkat çeken Uraloğlu, “Güvenli sürüş ve olası kazaları önlemek için lütfen lastiklerimizi şimdiden taktıralım. Kış lastiksiz araçlarla yola çıkmayalım. Araçlarımızda; zincir, takoz ve çekme halatlarını bulunduralım. Yolda mahsur kalan araç sahibi iseniz, bulunduğunuz şeridi değiştirmeyelim. Karla mücadele araçlarına fazla yaklaşmayalım, gerekmedikçe sollama yapmayalım” uyarılarında bulundu. Uraloğlu, 4 aylık dönemde kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olmasının zorunlu olacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Cezası 2 bin 568 TL

Uraloğlu, araçlarına kış lastiği taktırmayanlara 2 bin 568 TL trafik cezası uygulanacağını ve sürücülere ise 10 ceza puanı verileceğini bildirdi. Uraloğlu denetlemelerin; bakanlık personeli ile Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim yetkilileri tarafından yürütüleceğini aktardı.