Ekonomi ‘Üretim aşkını en iyi o anlatırdı’

‘Üretim aşkını en iyi o anlatırdı’

20.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet gazetesi ekonomi yazarı Güngör Uras, vefatının dördüncü yıl dönümünde İstanbul Sanayi Odası’nda (İSO) düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Anma etkinliğine Güngör Uras’ın eşi Nuran Uras ve kızı Elif Uras’ın yanı sıra iş dünyasından aralarında Ersin Özince, Ayhan Yavrucu, Sinan Öncel ve Şeref Fayat’ın da bulunduğu pek çok isim ve ekonomi gazetecileri katıldı.

‘Üretim aşkını en iyi o anlatırdı’

Toplantıya bir mesaj gönderen İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, şunları kaydetti: 

Haberin Devamı

“Güngör Uras, gazeteciler için olduğu kadar biz sanayiciler için de değerli bir ağabeydi. Üretim aşkını en iyi o anlatırdı. Yazdığı yazılarla, hazırladığı raporlarla hep nitelikli üretim için mücadele verdi. Yazdıkları bugün de güncel, bizler için yol gösterici bir miras.” 

Ayşe Teyze’nin izinde 

Milliyet’in yanı sıra Dünya gazetesinde de yazı yazan ve NTV’de program yapan Güngör Uras’ı anma etkinliğinde, yaptığı programlardan kesitlerin yer aldığı bir kısa film gösterildi. Yazılarında karmaşık ekonomi konularını ‘Ayşe Teyze’ gibi gündelik hayattan karakterler üzerinden örnekleyerek herkesin anlayabileceği şekilde aktaran Güngör Uras’ı anma etkinliğinde bir de panel düzenlendi.  

‘Ayşe Teyze’nin izinde Türkiye ekonomisine bakış’ başlıklı panelde Berfu Güven ve Servet Yıldırım’ın moderatörlüğünde ekonomistler Ege Cansen ve Mahfi Eğilmez güncel ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Ekonomiye Güngör Uras ile farklı pencerelerden baktıklarını dile getiren Ege Cansen, “Güngör Uras ile haftada beş defa buluşurduk. Bu farklı bakış açılarıyla birbirimizi tamamlardık” dedi. Mahfi Eğilmez de Uras’ın yazılarını, o konuyu hiç bilmeyenlerin bile anlayacağı üslupla kaleme aldığını vurgulayarak, “Örneğin GSYH yazacaksa önce GSYH’yı kısaca tanımlardı. Ben de kendime bu yazma tarzını örnek aldım” diye konuştu.