Ekonomi Üretimini Türkiye’ye kaydırmaya başladı

Üretimini Türkiye’ye kaydırmaya başladı

04.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de 2 üretim tesisi, 1500’ün üzerinde çalışanı olan Schneider Electric, grup şirketlerinden Günsan Elektrik ile anahtar ve priz pazarında yeni bir hamle ile pazardaki liderliğini güçlendirme kararı aldı.

Üretimini Türkiye’ye kaydırmaya başladı

Şirket 20 milyon euro değerinde yatırımla 2024 yılında Marmara Bölgesi’nde sıfırdan kurduğu yeni üretim tesisine taşınacak ve böylece üretim kapasitesini iki katına çıkartacak. Bu yatırımla birlikte Günsan Elektrik, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde anahtar-priz üretimi lideri olma yolunda önemli bir adım atıyor.

Haberin Devamı

Gerçekleştirdiği üretimi 80 ülkeye ihraç ederek Türkiye’nin gelişimi ve kalkınmasında önemli bir rol oynayan Schneider Electric, atılacak bu adımla birlikte küresel pazarda üretim üssü olarak ağırlığını Hindistan ile birlikte Türkiye’ye kaydırma kararı aldı. Yeni fabrika, Schneider Electric sürdürülebilirlik esaslarına uygun yeşil teknolojilerle desteklenecek ve enerji verimliliğini artırırken, karbon ayak izi ve su sarfiyatını da azaltmaya odaklanılacak.

Yamangil dönemi

İlk 9 ayda 26.4 milyar euro gelir sağlayan şirketin güçlü büyüme kaydettiği ülkeler arasında enerji ve endüstriyel otomasyon alanındaki yatırımlarıyla Türkiye de yer alıyor. Böylece Türkiye’nin de güçlü etkisiyle yılın 3. çeyrek döneminde Orta Doğu ve Afrika bölgesinde çift haneli büyüme sağlanmış bulunuyor. Şirketin Türkiye ve Orta Asya Bölge Başkanlığı Türkiye’den yönetilirken, Eylül 2023 itibariyle Bölge Başkanlığı görevini ise İsmail Yamangil, büyüme odaklı stratejiyle dikkat çekiyor. Yeni görevine getirilmeden önce, Yamangil Schneider Electric Türkiye Ülke Başkanlığı görevini üstlenmekteydi.

Haberin Devamı

İnovasyon için üs İstanbul’da

Schneider Electric’in Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’nde bir ilk olarak kurduğu İstanbul İnovasyon Merkezi’nin de Türkiye’nin ulusal enerji verimliliği stratejilerine ve 2030 ve 2053 hedeflerine katkı sunduğu belirtildi. Bu merkez iş dünyası, akademisyenler ve üniversite öğrencileri için de bir laboratuvar görevi görüyor.