Ekonomi Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

12.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Temmuz ayında Türkiye’de satışa sunulması planlanan Arteon, Alman üreticinin “lüks” sınıfa geri dönüş bileti olacak. Yüksek donanım seviyesiyle gelecek Arteon’dan, yılda 4 bin adetlik satış hedefleniyor

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Geçirdiği sarsıntılı dönemin ardından yeni model atağıana kalkan ve alternatif yakıtlı, özellikle de elektrikli model gelişimine hız veren Volkswagen, bu anlamda bir süredir boş bıraktığı lüks sınıfa yeniden dönmeye hazırlanıyor. Bu amaçla üretimi sona eren Pheaton ile CC arasında yer alan Arteon’u geliştiren ve geçtiğimiz aylarda Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtan VW, iddialı hedefler koyuyor. Temmuz ayından itibaren Türkiye’de piyasaya sunulacak Arteon, 278 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

Haberin Devamı

Geçen yıl tamamen yenilediği Tiguan ile yeni model atağına başlayan Volkswagen, bu çerçevede ikinci adımını Arteon ile atıyor. Üretimden kaldırılan Pheaton ile CC’nin boşluğunu dolduracak olan Arteon, markanın lüks sınıftaki yeni temsilcisi olacak. “Fastback” kasa tipiyle geliştirilen Arteon, lüksün yanı sıra sportif performans da sunabilecek özelliklere sahip olurken, BMW, Audi, Mercedes gibi markalarla yarışacak. Türkiye’de yılda 4 bin adet satılması hedefleniyor.

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Küçük benzinli

Her he kadar Passat ile benzer tasarım diline sahip olsa da farklı ve daha geniş bir araç olan Arteon, LD teknolojili farları, dijital gösterge paneli ve donanımlarıyla iddialı.

İlk etapta 2.0 lt TDI (150 PS ve 240 PS 4MOTION) dizel motorlarla getirilmesi planlanan Arteon’da, yıl sonuna doğru aktif silindir kapama teknolojili (ACT) 1.5 lt TSI (150 PS) benzinli motorla da satılacak. Dizel motorlar DSG otomatik şanzımanla eşleştirilirken, 240 beygirlik seçeneğin R-Line donanım paketi de olacak. Bu versiyonun fiyatı 309 bin TL olarak belirlenmiş.

Haberin Devamı

Arteon’da, isteğe bağlı olarak Arkadan gelen aracın kaza riski taşıdığını farkettiğinde uyarı veren ve sürücüyü buna hazırlayan “Çarpışma Hazırlığı”, sürüş hızını trafik işaretleri ve hız sınırlarına göre belirleyen “Öngörülü Adaptif Hız Sabitleyici”, virajları önceden algılayıp yanan “Dinamik Viraj Farları” gibi sistemler bulunacak. Ayrıca araçta, donanım açısından “kişiselleştirme” seçenekleri de bulunacak. 20 inç jantlar, geniş panoramik açılır cam tavan, 14 yöne ayarlanabilen ön koltuklar, masajlı sürücü koltuğunda masaj özelliği, ısıtmalı direksiyon ve nappa deri döşeme bunlar arasında.

Model yağmuru başlatacak...

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Markanın model atağına değinen Doğuş Otomotiv VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, yılın bu yıl son çeyreğinde yeni Polo ve 7 kişilik Tiguan Allspace’in devreye gireceğini söylüyor. Elektrikli ve hibrit araçlarda da markanın atılımı olacağını belirten Uygun, 2018’den itibaren bunlar arasında SUV sınıfındaki “T-Roc”, “T-Cross” gibi modelleri sayıyor. 2019 yılında da Passat GTE ve e-Golf Türkiye’ye gelecek.

Haberin Devamı

İngiliz klasiği Türkiye’ye geliyor

Kökleri 1910’lara kadar uzanan ve bir dönem İngiliz yollarının vazgeçilmezi olan Morgan’ın üç tekerlekli otomobili, 2011 yılında modern teknolojiyle yeniden yaratılmıştı. Morgan’ın üç tekerlekli “efsanesi”, bundan böyle Türkiye’de de satışa sunulacak. Klasik Garaj’ın kurucusu Tunç Lokmanhekim tarafından Türkiye’de satılmaya başlanacak aracın henüz resmen fiyatı açıklanmadı.

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Bu dönemde üretilen başka hiçbir araca benzemeyen Morgan Three Wheeler, önde ve açıkta yer alan 2.0 lt hacimli 82 HP’lik “V” motora sahip. Bu motor, Harley Davidson motosikletlerde kullanılanlarla aynı. Vites kutusu ise Mazda’dan alınma. Araç, hafifliği sayesinde 0’dan 100 km/s hıza 6 saniyede çıkıyor. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi ise 100 km’de 9.3 lt.

Octavia’nın en güçlüsü

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Skoda’nın bugüne kadar ürettiği en güçlü Octavia olan Octavia RS 245, geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Türkiye’ye sipariş üzerine getirilecek olan ve Octavia’nın geçirdiği “gençleşme” operasyonu sayesinde tasarımı farklılaşan Octavia RS, 245 PS’ye çıkarılan gücüyle dinamik ve sportif bir aile otomobili. Sedan ve Combi (SW) kasa tiplerine sahip Octavia RS 245, iç mekanında siyahın hakim olduğu spor koltuklarıyla sportifliğin ivurguluyor.

Haberin Devamı

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Motorsporları deneyimiyle geliştirilmiş sınırlı kaydırmalı diferansiyel, farklı “tatlarda” kullanım zevki veren Sürüş Modu seçicisi, “Performans Ses Üreticisi” ile birlikte çalışan “Performans Mode Seçici”si ve isteğe bağlı alınabilen adaptif Dinamik Şasi Kontrol (DCC) sistemi, aracın dinamik karakterini ortaya çıkaran özellikler arasında. Bununla birlikte araçta, Şpek çok güvenlik donanımı da bulunuyor.

Koleos satışa sunuldu

Renault’nun SUV sınıfındaki en son yeniliği olan ve İstanbul Autoshow Fuarı’nda da ilk kez Türk tüketicisine tanıtılan Koleos, 162 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla showroomlara ulaştı.

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Güçlü ve kaslı çizgilere sahip tasarımıyla tamamen yeni olan ve markanın SUV ailesini tamamlayan yeni Koleos 4x2 ve 4x4 seçeneklere sahip. 210 mm yerden yüksekliğiyle her türlü arazide yol alabilen Koleos, ısıtma ve havalandırma özelliğine sahip koltukları, 289 mm’lik arka diz mesafesi, “eller serbest” bagaj kapağı ve panoramik açılır tavanıyla konfor sunuyor. Full-LED teknolojili farlara da sahip Koleos, pek çok teknolojik güvenlik donanımıyla birlikte sunulurken, iki farklı donanım paketiyle satılıyor. Konfor donanımları arasında da navigasyon, eller serbest telefon, radyo ve sürücü yardımcıları gibi fonksiyonları koordine eden “R-Link 2” multimedya sistemi var. Bu sistem, aynı zamanda ses tanıma, sürüş verileri ve kabin kişiselleştirme gibi teknolojik özellikleri de barındırıyor.

Haberin Devamı

Volkswagen Arteon’la lükse geri dönecek

Aracın motorlarıysa 1.6 lt dCi (130 BG) ve 2.0 lt dCi (175 BG 4x4) seçeneklerinden oluşuyor. Aracın 4x4 seçeneğinde kullanılan sistem ise, Renault’nun ittifak içinde olduğu Nissan’ın imzasını taşıyor.